Понеделник, 13.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Тогава Исус й отговори: О, жено, голяма е твоята вяра; нека бъде според желанието ти. И в този час дъщеря й оздравя." Матей 15:28

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мисионерът Андрю Брансън с предизвикателство към християнските медии

Main Pic
Публикувана: 18.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 897
Коментари: 0

Американският мисионер, известен на българските читатели с престоя си в турски затвор за повече от две години заради своята пастирска дейност, излезе с предизвикателство към християнските медии. Той очаква от тях да са по-ангажирани в достигане на мюсюлманите от Близкия Изток с разпространяване на Благата вест.

Според пастир Брансън, хората са жадни за благовестието и спасителната надежда и мнозина са готови да я чуят и приемат, ако бъде представена по правилния начин.

Брансън смята, че Божият Дух работи силно в тази част на света и има нужда от работници, които да послужат в духовната жътва, защото такава скоро ще има.

Той е на мнение, че християнските медии трябва да засилят своята дейност в случая, защото на тези места няма църкви и няма кой да се погрижи за новите обръщеници и да ги обучава на основните истини в евангелската вяра.

В наскоро издадената от Брансън книга "Божий пленник" (God's Hostage") мисионерът си припомня как Бог го е избавил и му е помогнал да преодолее трудностите и предизвикателствата, докато е бил в затвора поради фалшиви обвинения.

Той пише: "Помня как в период на слабост казвах на Бога: 'Господи, ти си сбъркал, избрал си погрешния човек. Аз не мога да се справя.' После обаче осъзнах, че Господ иска да използва именно такъв слаб човек, за да се прояви Неговата сила."

Пастир Брансън и съпругата му все още имат призив да работят в мюсюлманския свят и очакват Божието водителство и отворена врата, за да продължат служението си.

Източник: Evangelical Focus

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg