Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Божият мир - единствената алтернатива!

Main Pic
Публикувана: 19.03.2020
Автор: п-р Бедрос Алтунян
Прочетена: 1020
Коментари: 0
„Безпокойството не намалява тревогата на утрешния ден, но изсмуква силите ни днес”. 
                                                           Кори Тен Бум, преминала през ада на нацистките концлагери
 
Ние сме в навечерието на Възкресeние. Този празник прокламира неотменимото  присъствие на възкръсналия Исус Христос в този свят и победата Му над страха и смъртта.
 
В момента сме в разгара на „Корона” вирусната криза. Принудени сме да се борим срещу яростен враг, който е прикрит и има нерапознаваем образ. Бъдещето е несигурно. Новините стават все по-тревожни всеки ден. Въпреки драстичните предпазни мерки, които се предприемат във всяка страна, заразата се разпространява бързо в целия свят. Кога и къде ще спре?
 
Многолюдните събирания са забранени. Дори църкви се лишават от неделните си богослужения. Местната и глобалната икономика са силно засегнати от неочакваната  пандемия. Последиците ще бъдат дълбоки и трайни. Стабилността на света е поставена под въпрос. Атмосфера на страх и паника започва да се промъква в сърцата и умовете на хората. Никой не е пощаден.
 
Какъв урок може да извлечем от „земетресението”, което преживяваме с цел  предпазване на здравето, чийто магнитуд достига най-високите стойности? За настоящото консуматорско общество, безразлично към моралните и духовни ценности, тази криза напомня за ограничения, крехък и смъртен характер на човешкия живот. Но за християните това е възможност да свидетелстваме за своята вяра и надежда, която имаме в Исус Христос. Нека да кажем как Христос ни спаси от всеобщата епидемия на греха и наказанието на смъртта, как ни освободи от всичките ни страхове.
 
Използвайте тази възможност, за да споделите със своите близки избавлението, което Исус ни даде от една много по-застрашителна инвазия на греха и смъртта. 
 
Великденското послание е: Възкресение за нов живот – единствената надежда в този объркан свят! Всеки, който се уповава на живия Христос, получава сили да преодолее всяко изпитание, дори „коронования” вирус.
 
Нека това безпокойство ни мотивира преди всички да бъдем внимателни, за да се предпазим от зараза. Това в определена степен зависи и от нас. Всичко останало е в Божиите ръце. Вместо да се подаваме на паника, с молитва да утвърждаваме доверието си в Бога. Да продължаваме да живеем сред тази медико-медийна буря, като черпим силата си от Бога чрез насърчението на Неговото Слово –  единствената противоотрова срещу тревогата и страха:
 
„Не се безпокойте за нищо, но във всяко нещо с молитва и молба изказвайте прошенията си на Бога с благодарение. И Божият мир, който никой ум не може да обхване, ще пази сърцата ви и мислите ви в Христос Исус”
Послание на ап. Павел към Филипяни 4:6,7.
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg