Събота, 08.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Даде храна на ония, които Му се боят; Винаги ще помни завета Си." Псалм 111:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Христос Спасител - съпричастен със страдащите

Main Pic
Публикувана: 20.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1444
Коментари: 0
Статуята, знакова за Бразилия, наречена "Христос Спасител", бе обект на светлинно шоу в сряда вечерта, когато върху нея бяха проектирани знамена на страните, засегнати от COVID-19. Освен това хаштагът „да се молим заедно“ бе изписан на много езици върху статуята.
 
Събитието беше планирано от Католическата архиепархия в Рио, а по време на светлинното шоу архиепископ Орани Жоао Темпеста проведе литургия, за да се помоли за всички хора, засегнати от коронавируса по целия свят, съобщава CNN.
 
Според New York Daily News събитието е осъществено, въпреки че бразилският институт Чико Мендес, който затваря националните си паркове, включва и национален парк Forest Tijuca, където се намира статуята на Христос Изкупител.
 
Според Енциклопедия Британика идеята за статуята на Христос Изкупител се ражда в средата на 1850-те, когато свещеникът Винсентий Педро Мария Бос решава да създаде „християнски паметник“ в чест на принцеса Изабел, която е регент на Бразилия и дъщеря на император Педро II.
 
След първоначалното предложение не е имало официално одобрение за строителство. Тогава, през 1921 г., в Рио де Жанейро е предложен нов план от страна на Римокатолическата архиепископия. В предложението се казва, че  "статуята на Христос трябва да бъде построена на височина от 710 метра, която ще може да се вижда от всяка точка на Рио“.
 
Освен това, предложението намира подкрепа сред гражданите и „те изпращат петиция до президента Песоа, за да позволи изграждането на статуята на връх Корковадо." Статуята е осветена на 12 октомври 1931 г. при нейното завършване.
 
Статуята на Христос Изкупител се извисява на височина 39.6 метра и всяка година се посещава от почти 2 милиони туристи.
 
Източник: Christian Headlines
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg