Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Молитвен призив от Хърватия

Main Pic
Публикувана: 21.03.2020
Автор: Влади Райчинов
Прочетена: 1013
Коментари: 0
Тази сутрин малко след 7 часа в Хърватия имаше земетресение 5,3 по скалата на Рихтер. Епицентърът е на около десетина километра от Загреб. Има материални щети.
 
В период, когато страната взема сериозни мерки за снижаване на кривата от разпространението на С-19, много хора се налага да напуснат домовете си поради компрометирана структура. Особено в столицата мнозина са между чука и наковалнята: 
 
Не трябва да стоят навън заради вируса. 
Не може до стоят вкъщи заради труса. 
 
Днес по пладне пастир Тома Магда, който допреди няколко месеца беше председател на Хърватския баптистки съюз, ни писа: 
 
"Много сме благодарни за молитвената подкрепа! Преживяването беше наистина екстремно, а с Корона вируса нещата се усложняват още. Държавните власти сега правят оценка на ситуацията. 
 
Молете се да не последва друго подобно земетресение. Цели болници са евакуирани. Жени раждат в коли. Комуникациите са претоварени, а някои части от Загреб нямат вода и електричество. При бензиностанциите е хаос. Ще имаме повече информация по-късно." 
 
В днешния ден, който сме посветили на пост и молитва срещу разпространението на Корона вируса, нека да добавим и тази молитвена нужда. Бихте ли се присъединили в молитва по призива на християните от Хърватия за небесна милост в тази обстановка? Бихте ли мобилизирали вярващите и за това застъпничество? 
 
Актуална информация за развитие на ситуацията в Хърватска ще публикуваме на този линк. Следете и ФБ страницата на Croatian Baptist Aid (на английски) тук. 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg