Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Бог не е спрял да работи

Main Pic
Публикувана: 22.03.2020
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 1189
Коментари: 0
В цялата Библия ние наблюдаваме как Бог работи в живота на хората. Понякога Той действа драматично, както при разделянето на Червено море, за да позволи на народа Си да избяга от египетската армия. В други моменти може да изглежда, че Той не предприема никакви действия. Мария и Марта изпратиха съобщение до Исус, че брат им се нуждае от Неговата помощ, но Христос се забави преди да иде в дома им (Йоан 11:3-6).
 
Бог Отец ни е дал Светия Дух, за да ни помогне да разпознаем Неговото присъствие и действие. Духът култивира в нас духовна прозорливост, за да можем да разберем кога и къде Той действа.
 
В допълнение към духовната прозорливост, ние трябва да изградим търпение, защото Господ действа според Своя график, а не по нашия. След като му бяха обещани многобройни потомци, Авраам трябваше да изчака, докато той и Сара стигнат до възраст, в която тя да не може да зачене по естествен начин. Нетърпението може да ни накара да вземем нещата в свои ръце и да правим грешки.
 
Намесата на Бога може да даде радост в живота, какъвто беше случаят с Анна, майката на Самуил (1 Царе 1:27-2:1). Планът Му може да включва и болезнени моменти, какъвто беше животът на Йосиф. Преди Господ да го издигне, за да помогне на семейството си, Йосиф бе продаден в робство и несправедливо затворен.
 
Исус каза на учениците, че Неговият Отец винаги е работил и Той работи. Ще бъдем насърчени и укрепени във вярата си, когато разпознаем начините, по които Бог действа. Тези прояви на Неговото дело ще ни мотивират да останем верни и ще ни помогнат да поддържаме благочестива перспектива за живота си.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg