Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Медици от Samaritan Purse на предните линии в Ломбардия

Main Pic
Публикувана: 24.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2080
Коментари: 0

Американски медицински екип от 70 души доброволци се грижи за тежко болните от коронавирус в един от най-силно засегнатите райони на Ломбардия, Италия. Екипът пристига от САЩ на 17 март, а полевата болница започва да функционира три дни по-късно.

Християните медици са отишли с желанието да помогнат и да вдъхнат вяра и надежда не само със своя професионализъм, но и докато се грижат с молитва и упование в добрия изход от опасната болест.

Полевата болница е изградена извън град Кремона и обслужва тежко болни пациенти, страдащи от последствията, свързани с коронавируса. Повече от една четвърт от населението в областта, 72 000 души, са  в рисковата възраст, над 65 години.

Американските християни са отишли в Италия с полет, организиран от Samaritan Purse, християнската организация, ръководена от асоциацията на Били Греъм и Франклин Греъм. Освен с професионални медици Samaritan Purse се е погрижила да снабди полевата болница и с необходимите защитни материали, консумативи, тестове и респираторни апарати. Тя изпълнява ролята на интензивно отделение.

Министърът на здравеопазването на региона на Ломбардия, Гуилио Галера, споделя: "Ломбардия преминава през мрачен период. Вие сте ярка светлина, първите ярки лъчи в нашето мрачно небе."

До момента в региона на Ломбардия има повече от 3 400 смъртни случая, но още по-страшен е психологическият стрес поради факта, че една от най-емоционалните нации в света, чиито жители обичайно се прегръщат и целуват при всяка среща, сега са подложени на тотална изолация и са лишени от социални контакти.

Медицинският екип от Samaritan Purse е в Италия не само да лекува, но и да сподели надеждата, която дава Благата вест чрез Господ Исус Христос.

Членовете на екипа се молят всеки ден Господ да покаже милост към пациентите, така че всички те да напуснат интензивното отделение на тяхната полева болница не само излекувани, но с надежда в избавлението, промислено от Христос и евангелието.

Една от медицинските сестри, на име Стефани, споделя: "Когато се молим за пациентите, виждаме в очите им сълзи на радост и благодарност. За тях е особено важно някой да се моли за изцелението им. Ние сме напълно убедени, че Исус е много по-велик от всяка пандемия и аз съм щастлива да наблюдавам как Господ върши неща, които и лекарствата не могат да сторят."

Нека да продължим да се молим за тези пациенти, както и за медицинските служители, които рискуват живота и здравето си, за да се грижат за тях, когато в собствената им страна също имат нужда от тяхната квалифицирана помощ.

Източник: Samaritan Purse

Превод: Петя Зарева

 

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg