Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Африкански деца в ходатайствена молитва срещу пандемията

Main Pic
Публикувана: 25.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2673
Коментари: 0

Силия Мендес служи като мисионер в Мозамбик от 17 години. Тя е ръководител на проекта Kutsemba ka Africa (Повярвай в Африка),  който цели да подпомага деца, живещи в крайна бедност.

Пред репортер на християнската медия Gospel Prime Силия разказва: "Децата, на които помагаме, живеят в изключителна бедност. Понякога храната, която получават при нас, е единственото им ястие за деня." 

Мисията, за която Силия работи, попдпомага и възрастни хора в крайна нужда. Организацията работи в тясно сътрудничество с местните училища, които информират Силия за децата, живеещи в най-голяма нищета.

Силия и колегите ѝ всеки ден изхранват стотици деца след като учебните часове приключат. Освен храна за телата им, мисионерите са предвидили и духовна храна или часове, в които ги учат на основни неща от Библията.

Във връзка с пандемията от коронавируса, заляла света, мисионерите учат децата да се молят за онези страни, в които хората срадат от епидемията. 

В наскоро заснето видео, което бързо набира милиони зрители, се вижда как децата стоят пред огромна географска карта на света и се молят със сълзи на очи за страдащите от епидемията хора, въпреки че Мозамбик е сред страните, които не са пострадали от коронавируса и там няма болни. 

Силия разказва: "Ние сме научили тези деца да се молят и когато им казахме какво се случва по света и как милиони хора страдат, заболели от новия вирус, те с най-голямо старание се включиха с молитвата и се застъпиха за болките на страдащите от пандемията.

Неслучайно Исус казва: "Ако не станете както дечицата, никак няма да влезете в Небесното Царство. Затова, който се смири като това детенце, той е най-голям в небесното Царство" (Матей 18:3-4).

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg