Събота, 08.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Даде храна на ония, които Му се боят; Винаги ще помни завета Си." Псалм 111:5

OnLine
RSS Facebook Twitter

Рави Закараяс за диагнозата от рак и пандемията

Main Pic
Публикувана: 26.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1313
Коментари: 0
Както вече ви информирахме световноизвестният апологет Рави Закараяс не само претърпя тежка операция на гръбначния стълб, но след направена биопсия, бе установена нова диагноза - злокачествен тумор. В тази връзка д-р Закараяс отправи призив към християните по света да го подкрепят в молитва в това ново изпитание. Той е в очакване да се възстанови от операцията, за да бъде подложен на лечение във връзка с тумора. Д-р Закараяс се надява на благоприятен изход с Божията помощ, за да се върне към своето служение.
 
Говорейки за ситуацията с коронавируса, Закараяс казва, че вярващите трябва да "съчетават своята вяра и доверие в Бога с мъдрост", когато реагират на кризата. "Довери се на Бога", съветва той, "но внимавай да пазиш себе си и другите."
 
„Свикнахме много с утехата и бързите отговори, така че когато открием, че нещо е извън нашия контрол, лесно и бързо се обезсърчаваме“, добавя Закараяс.
 
„Бъдете трезвомислещи, не бъдете лекомислени в това отношение. Уверете се, че по всяко време животът и връзката ви с Бога и вашето семейство са силни. Това е най-важното в края на всичко."
 
Рави предупреждава християните да гледат на молитвата като жизненоважна духовна практика, а не като на  машина, в която „поставяме нужната монета и изваждаме искания продукт“. Според д-р Рави молитвата е признаване на Божия суверенитет и търсене на напътствията Му в моменти на напаст. Това е особено подходящ съвет, тъй като COVID-19 продължава да се разпространява като огън по цялото земно кълбо.
 
„Молитвата е  общение с Бога. Това е процесът, при който сърцата ни са готови да приемат волята Му и да изпълнят онова, което Той има за нас. Молитвата е предоставяне на Божията воля,” заключава Рави.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg