Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пандемията - възможност да пренаредим приоритетите си

Main Pic
Публикувана: 26.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1310
Коментари: 0

Християнските семейства, които са принудени да останат у дома заради пандемията, могат да пренаредят приоритетите си, така че Христос да заема централно място в дома им, смята британският изпълнител и автор на евангелска музика, Кийт Гети.

Кийт е съавтор на популярната и обичана от мнозина песен In Christ Alone ("Само в Христос"). Песента е номер 1 в британските класации за музика CCLI за 2006-а и отново за 2009-а година. 

Кийт и съпругата му, Кристин, имат четири деца и във вторник вчерта проведоха семейно хвалебно богослужение, което можеше да се види онлайн на тяхната фейсбук страница след 19 часа.

Кийт и семейството му живеят в музикалната столица на света, Нашвил, Тенеси, която в момента е под строга карантина. И двамата съпрузи са музиканти - автори на християнска музика, инструменталисти и певци.

Във връзка с наложените ограничения за физическо общуване, Кийт споделя: "През следващите два или три месеца ние разполагаме с уникалната възможност да пренаредим приоритетите не само в семейството си. Можем да намерим нови начини да споделим нашата евангелска вяра с приятели и познати. Може би никога повече няма да ни се отдаде подобна възможност.

В интервю, което Кийт трябва да даде през седмицата, той бил попитан, как се справя, след като църквите са затворени и той трябва да стои без работа. На въпроса Кийт отговаря със стих от Матей 18:20: "Където двама или трима са събрани в Моето име, там съм и Аз посред тях."

Според Кийт това обещание касае именно християнското семейство, в чийто контекст се осъществява общуването в Христовото име и именно то трябва да бъде засилено и акцентирано в момента. 

"Докато църквите ни са под забрана да се събират официално, време е да укрепим общуването в домашната църква, където да звучи хваление и поклонение на Господа", заключава известният християнски изпълнител.

Източник: Christian Headlines

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg