Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Атеист открива Бога в борбата с Covid-19

Main Pic
Публикувана: 29.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1556
Коментари: 0
 Д-р Джулиан е на 38 години и е лекар, който работи в болница в Ломбардия, Италия. Той разказва какво са преживели, докато са се борили срещу COVID-19.
 
Младият лекар споделя: „Никога в най-мрачните си кошмари не съм си представял, че в нашата болница ще видя онова, което се случи през последните три седмици. Кошмарът продължава и става все по-голям. Ние вече не сме лекари, а хора, които решават кой да живее и кой трябва да бъде изпратен у дома, за да умре“.
 
Въпреки това, в разгара на тази ужасна ситуация в болницата, някои лекари откриват Бога след среща с възрастен пастир.
 
Д-р Джулиан разказва: "До преди две седмици колегите и аз бяхме атеисти, и това беше нормално, защото смятахме, че науката изключва присъствието на Бога." Той свидетелства как се е подигравал с родителите си, които са го канели да ходи на църква, когато е бил дете и как всичко това се е променило след среща с пастир, който бил приет в болницата.
 
"Преди девет дни 75-годишен пастир беше приет в болницата. Той беше мил човек, но имаше сериозни проблеми с дишането", разказва д-р Джулиан. "Пастирът имаше Библия със себе си и ни впечатли с това как четеше на умиращите, докато държеше ръцете им. Ние, лекарите, бяхме уморени, обезсърчени, психологически и физически съкрушени. Когато имахме време, го слушахме. Бяхме изчерпани. Хората умираха всеки ден, сред тях и двама наши колеги."
 
Тогава д-р Джулиан и колегите му осъзнават, че трябва да молят Бога за помощ. Той свидетелства: "Когато говорим помежду си, не можем да повярваме, че макар да сме били ожесточени атеисти, сега ежедневно търсим мир, молейки Господ да ни помогне да се грижим за болните."
 
Д-р Джулиан споделя, че 75-годишният пастир е починал. Той казва: "Въпреки че загубихме 120 пациенти за 3 седмици, ние не се отчаяхме. Пастирът успя да ни даде МИР, въпреки тежките обстоятелства. Той отиде при Господа и скоро ще го последваме, ако нещата продължат така."
 
Въпреки заплахата за здравето им, д-р Джулиан изразява своята благодарност, защото е намерил Бога. "Не съм бил вкъщи от 6 дни. Не знам кога съм ял за последно", казва той, осъзнавайки своята „безполезност на тази земя“ и иска до последния си дъх да помага на другите.
 
Нещо повече, бившият атеист твърди: „Щастлив съм, че се връщам при Бога, докато съм заобиколен от страданията и смъртта на моите събратя“.
 
Това свидетелство ни напомня, че в тази криза Бог работи зад сцената!
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg