Вторник, 23.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хваление от прозорците и балконите в Бразилия

Main Pic
Публикувана: 30.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2106
Коментари: 0

Бразилия, която е страната с най-многобройно население в Южна Америка и с хиляди посветени християни, от известно време също е поставена под карантина заради Covid-19. Нейните жители не са в състояние да се събират за обичайните богослужения в църковните сгради.

С цел да не прекъсват поклонението хиляди християни са решили да хвалят Бога заедно в определен час, като са избрали да го правят от прозорците и балконите на домовете си.

С това те искат да изразят вярата и надеждата си в Христос, Който е тяхна защита и закрила.

Християните са избрали да хвалят Бога с добре известния химн Because He Lives, I Can Face Tomorrow (Защото Той живее, мога да посрещна утрешния ден...). 

Преживяването е запечатано на видео клип и е особено силно и въздействащо. Прекрасно е да се чуе как песента звучи от устата на хиляди християни, които с нея декларират своето упование в Бога. Той не се е променил, но и днес контролира цялата вселена и в Неговите ръце е всичко, в това число и нашият живот.

Някои от християните, взели участие в хвалението, споделят: "Когато врагът ни атакува като потоп, ние се осланяме на Светия Дух, който е мощен да ни защити като непреодолима стена."

"Нашият Бог е всесилен и не може да бъде победен от нищо. Ние се надяваме на Него с пълна вяра в нашето избавление."

Тази реакция във време на криза показва, че Църквата не е ограничена в рамките на сградата, но се състои от живите вярващи, които могат да хвалят Бога и да Го изповядват при всички обстоятелства.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg