Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнски организации активно помагат в борбата с пандемията

Main Pic
Публикувана: 31.03.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2125
Коментари: 0
"Конвой на надеждата" е „нестопанска организация, базирана на вяра, с огромнo желание да нахрани света чрез детски инициативи, обществени действия и помощ при бедствия“. Те имат за цел да осигурят помощ и надежда на онеправданите, гладните и наранените.“
 
Хал Доналдсън, президент на Конвоя на надеждата, съобщава, че през последната седмица са изпратили шестдесет камиона с храна и провизии на нуждаещи се семейства. Наскоро те също обявиха национална програма за осигуряване на десет милиона хранения за  семейства, които страдат заради коронавируса. Организацията работи с корпоративни партньори, които предоставят  храни и консумативи на намалени цени, които "Конвой на надеждата" след това доставя и дарява на нуждаещи се общности.
 
Lutheran World Relief обяви, че ще съсредоточи по-голямата част от усилията си за подпомагане на континента Африка. Според LWR  проблемите на африканските държави са нисък капацитет за тестване и здравни системи с недостатъчни ресурси, така че те най-много се нуждаят от помощ на фона на глобалната пандемия COVID-19. Вирусът започва да се разпространява в някои по-големи градове в Африка и LWR прогнозира, че скоро ще се разпространи в много населени места. Освен това организацията предвижда, че Африка няма получи помощта, която обикновено би получила при този тип криза, тъй като много западни правителства са съсредоточени върху справяне с COVID-19 в собствените си страни.
 
Бордът на мисиите в Северна Америка е част от Конвенцията на южните баптисти, фокусирана върху служението на състраданието и основаването на църкви в Северна Америка.
 
Според уебсайта на организацията, миналата седмица са дарени над 200 000 броя лични предпазни средства на болници и здравни работници чрез две различни програми. В допълнение, екипите за помощ при бедствия на държавно ниво осигуряват храна на уязвимото население. Други държавни екипи за помощ при бедствия са създали санитарни единици за медицинските работници.
 
Операция Благословение се стреми да бъде „Божиите ръце и крака в света.“ Те предоставят стратегическа помощ на маргинални общности в Северна Америка и по света чрез помощ при бедствия, медицински грижи, чиста вода и храна. Те се опитват да помогнат на местата, където работят, като осигуряват „дългосрочни решения за борба с бедността.“
 
Наскоро доставиха медицински консумативи до болници в Манила, Филипините. Донесоха лични предпазни средства, включително маски и ръкавици, както и медицински дезинфектанти и сапуни. Местен пастир също се присъединява към тях  относно разпространението. Той се моли за медицинските служители и за пациентите на COVID-19 в болницата. Те се надяват да осигурят доставки до „20 болници в следващите дни“.
 
Samaritan Purse, благотворителна организация, водена от Франклин Греъм, е на първа линия в кризата с COVID-19 в целия свят. Служението, което съществува, за да предостави „духовна и физическа помощ за страдащите хора по света“, тази седмица служи  в Ню Йорк, след като миналата седмица изпрати медицински екипи в Северна Италия, за което ви информирахме.
 
World Vision е „християнска хуманитарна организация, посветена на работата с деца, семейства и техните общности за постигане на пълния си потенциал чрез справяне с основните причини за несправедливостта.“
 
През януари те разгърнаха разпространението на защитно оборудване и консумативи в Азия. Изпратиха медицински екипи в тежко засегнати райони за насърчаване на поведението на превенция, предлагайки основни здравни съвети и ангажирайки правителствените власти по време на кризата. Тъй като World Vision оперира в много от най-уязвимите държави в света, те са избрали да насочат вниманието си именно в страни от Азия.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg