Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Евангелска коалиция обявява световен ден за пост и молитва

Main Pic
Публикувана: 02.04.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2509
Коментари: 0

The Gospel Coalition призовава всички християни по света да се обединят в общ ден за пост и молитва тази събота, 4 април. Те се аргументират с думите, записани в Псалм 10:17:

"Господи, послушал си желанието на кротките. Ще утвърдиш сърцето им, ще направиш внимателно ухото Си."

Милиарди хора по света са застрашени от новата пандемия, а милиони са ужасени, че може да ги постигне фатален край, затова сърцата им са изпълнени със страх.

Християните са онези, които могат да предложат надежда  и вяра в периоди на криза и страх. Евангелската коалиция напомня на вярващите, че ние служим на един велик Бог, който и днес може да спасява и избавя, и няма място за безнадеждност.

Християните са призовани да се молят, като си припомнят думите на апостол Павел: "Във всяко нещо с молитва и молба принасяйте прошенията си пред Бога с благодарение" (Филипяни 4:6).

А защо е нужен и пост? Постът е израз на смирение пред Бога и признаване на Неговото върховенство и съвършена воля, както и увереност, че Той е силен да ни отговори, ако се смирим под Неговата всемогъща ръка и просим милост от Него в дни на бедствие.

Евангелската коалиция предлага всички вярващи по света да застанат в молитва пред Бога в 4 часа следобед и така във всеки един час от денонощието ще има християни, които издигат глас  към небето заради различните часови пояси.

Призивът е да се молим за

  • болните и страдащите по света;
  • всички медицински работници;
  • икономиката и финансите;
  • местните, националните и глобалните власти;
  • църковните лидери и мисионерите;
  • семействата;
  • невярващите.

Нека да се присъединим към този призив за молитва и пост, като знаем, че има голяма сила усърдната молитва на праведния (Яков 5:16).

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg