Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да оцелееш през април!

Main Pic
Публикувана: 05.04.2020
Автор: Макс Лукадо
Прочетена: 1363
Коментари: 0
Това не е месец април, за който мечтаехме. Искахме пролетни разходки. Желаехме да отидем на църква във Великденската неделя. Надявахме се на екскурзия през уикенда, за да се насладим на пролетните цветя.
 
Обичам април. Но този април? Това не е априлът, който искахме.
 
Но това е месецът, с който разполагаме: ежедневни съобщения за болни и смърт. Икономика, която се срива. Намаляване на консумативите. Още 30 дни изолация. И най-вече, месец на страх. Страхуваме се за семейството си. Боим се за здравето на нашите медицински работници. Страх ни е от този микроскопичен виновник COVID-19, който дебне по улиците ни като крадец.
 
Така че, ние трябва да проявим твърдост. Коригирайте вашите очаквания. Април, какъвто го искахме, няма да се случи. Ако Бог желае, ще се появи отново през 2021 г. Но версията от 2020 г. не ни е по вкуса. Време е за силен дух, стабилна решимост и няколко основни, емоционални оръжия.
 
Благодарност. Припомнете си благословенията. Направете списък с Божиите милости. Проверете мотивите си за благодарност.
 
Винаги се радвайте!“, пише апостол Павел в писмото си до Солун. „Молете се непрекъснато и благодарете за всичко, което се случва. Това е, което Бог иска за вас в Христос Исус. “
 
Погледнете съвкупността от тези термини. Винаги бъдете радостни. Молете се непрекъснато. Благодарете каквото и да се случи.
 
Благодарността винаги е опция. Матю Хенри, британският богослов и коментатор от 18 век го прави. Когато е ограбен от крадци, той пише в дневника си: „Ще бъда благодарен: първо, защото никога досега не бях ограбван; второ, защото, въпреки че ми взеха кесията, не ми отнеха живота; трето, защото макар да ми взеха всичко, не беше много; и четвърто, защото бях ограбен, а не аз ограбих. "
 
Благост. Бъдете мили с ближните си. Предложете вие да измиете чиниите или да изхвърлите боклука.
 
Готовност. Бъдете готови да служите на другите. По-блажено е да дава човек, отколкото да получава.
 
Бог продължава да е на Своя трон. Той продължава да владее. Продължава да бъде ЕМАНУИЛ. Бог е с нас. 
 
Гробът на Христос продължава да е празен. Тревата е зелена, а децата продължават да се смеят.
 
Това не е месецът, който искахме, но точно с него разполагаме и нека изберем да бъдем благодарни.
 
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg