Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните, невярващите и Covid-19

Main Pic
Публикувана: 06.04.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 2585
Коментари: 0

Съгласно ново проучване, 20 % от хората, които не са християни и въобще не вярват в Бога, са започнали да се интересуват от Библията и написаното в нея.

Изследването, организирано от MacLaughlin and Assosiates, представлява интервюта с 1000 американски граждани (християни и нехристияни), а въпросите, отправени към тях, включват техните реакции към кризата, сполетяла света в момента.

Забележително е, че 44% от интервюираните американци споделят, че пандемията, връхлетяла целия свят, е един вид "предупредителен сигнал към всички жители на планетата да се осъзнаят, за да преосмислят своето отношение към Бога и да се върнат към вярата в Него". Някои добавят, че вирусът е "осъждение от Бога".

Освен това, всеки пети от интервюираните или по-точно 21,5 % от тях, отговарят, че случилото се ги е накарало "да потърсят Библията и да започнат да я четат". Някои от тях са започнали да търсят проповеди онлайн и да слушат християнски поучения - нещо, което никога досега не са правили.

Същите хора са започнали да се вълнуват от библейските пророчества, за да научат какво се казва в Писанието относно бъдещите събития и онова, което предстои занапред.

Що се отнася до християните, 41% от интервюираните вярващи са отговорили, че четат Библията повече отвсякога, много често слушат проповеди и библейски поучения и се молят, макар да не могат да отидат на църква. Същите хора усърдно четат библейска литература, за да се информират за пророчествата относно последното време.

В САЩ заболелите от коронавируса са повече от 235 000, а смъртните случаи надхвърлят 50 000.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg