Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Духовни уроци от новия филм I Still Believe

Main Pic
Публикувана: 07.04.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1927
Коментари: 0

Новият християнски филм I Still Believe се радва на огромен успех не само сред вярващите в САЩ. Той разказва истинската история на известния изпълнител, автор на песни и духовен служител Джеръми Камп.

Филмът е вълнуващ и трогва зрителя не само заради любовната история, която разказва, но и заради духовните поуки, намиращи се в него.

Сюжетът ни връща в младостта на Джеръми, когато в годините на колежа се запознава с Мелиса. Още след първата им среща младият музикант разбира, че това е жената, с която би искал да свърже живота си и се моли на Бога за водителство и отговор. 

Завръзката обаче е драматична, след като се оказва, че Мелиса е диагностицирана с рак и не иска да се обвързва, за да не причинява болка на младия мъж. Джеръми споделя своите чувства с баща си, който е църковен служител. Първоначално бащата се противопоставя на подобно решение, за да спести болката в живота на сина си. Впоследствие обаче, той променя решението си и сам съветва Джеръми да се довери на Божието водителство.

Първата поука, която зрителите на филма ясно откриват, е свързана с Божията вярност и Неговия суверенитет. Героите в историята са изправени пред трудни решения, които са изпитание за тяхната лоялност и твърдост. Мелиса се бори със своите чувства, защото макар и да обича Джеръми, иска да му спести болката и разочарованието, които ще последват, когато научи за болестта ѝ. От своя страна, младият музикант е готов на всичко, за да се свърже с Мелиса и моли Бога да му даде знак, че това е Неговата воля.

Втората поука е свързана с молитвата и факта, че Бог отговаря на прошенията ни, но не винаги според нашите искания. В своята молитва Джеръми иска Мелиса да признае чувствата си пред него, което за него е потвърждение от Бога, че трябва да бъдат заедно. Когато това наистина се случва, той я моли да се омъжи за него, но краят на историята не е това, което ни се иска.

Третата поука касае факта, че страданието никога не е напразно. Мелиса преживява тежка операция и всички горещо се молят с надеждата тя да оздравее. Джеръми умолява и неговите почитатели да се застъпят за младата му съпруга. По онова време той е само на 23, а Мелиса е на 21 години.

Страданието се излива в музика и в тези страшни дни за изпитание на вярата му, Джеръми написва хитовата си песен I Still Вelieve, в която се казва: "Аз продължавам да вярвам в Твоята вярност, в Твоята истина, в Твоето свято слово, макар и да не виждам, аз все още вярвам."

В своята лична духовна борба Мелиса споделя: "Продължавам да смятам, че Бог е избрал за мен нещо много по-голямо, което аз не бих избрала за себе си. Трябва да призная, че се страхувам. Обаче, дори и само един човек да бъде насърчен от онова, през което преминавам, всичкото страдание си струва."

Като велик художник Бог рисува картината на нашия живот, като в нея съчетава благословенията и страданията. Те заедно формират един красив гоблен, много по-грандиозен отколкото можем да си представим, а филмът I Still Believe представя тази истина по един уникален начин.

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg