Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Когато Бог ни отвори очите

Main Pic
Публикувана: 09.04.2020
Автор: Хана У. Смит
Прочетена: 1148
Коментари: 0
Тогава Елисей се помоли: О, Господи, отвори очите му, за да види! Тогава Господ отвори очите на слугата и той видя, че хълмът наоколо беше пълен с коне и огнени колесници (4 Царе 6:17).
 
Това е молитвата, с която трябва да се молим за себе си и един за друг: „Господи, отвори очите ни, за да видим“; защото светът около нас, както и около пророка, е пълен с Божии коне и колесници, които чакат да ни пренесат в местата на славна победа.
 
И когато очите ни се отворят за духовната реалност, ние ще видим във всички събития от живота, независимо дали са големи или малки, радостни или тъжни, „колесница“ за нашите души.
 
Всичко, което идва при нас, се превръща в колесница в момента, в който го третираме като такова; и, от друга страна, дори и най-малкото изпитание може да се окаже танк, който да ни смаже в мизерия или отчаяние, ако го приемем за силен.
 
Всеки от нас трябва да избере от коя група ще бъде. Всичко зависи не от това колко страшни са събитията около нас, а от това как ги приемаме. Ако се предадем и ги оставим да се преобърнат над нас и да ни смажат, те се превръщат в непреодолима бойна машина, но ако се качим в тях, като в кола на победата, и ги накараме да ни пренасят триумфално напред и нагоре, те стават колесници Божии.
 
Източник: Streams in the Desert 
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg