Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Да следваш Бога с погрешни мотиви

Main Pic
Публикувана: 13.04.2020
Автор: Мартин Лутер
Прочетена: 1263
Коментари: 0
„В отговор Исус им рече: Истина, истина ви казвам, търсите Ме, не защото видяхте знамения, а защото ядохте от хлябовете и се наситихте“ (Йоан 6:26).
 
Христос каза на хората, че Го следват не заради учението Му, а защото обичат своя стомах. Те си мислеха: „Исус е велик учител! Той ни дава свобода. Винаги ще бъдем нахранени и задоволени, и ще правим каквото си искаме.“
 
В този текст Господ открива какви последователи ще привлича благовестието. Дори и днес Благата вест привлича хора, които си мислят, че тя ще напълни стомасите им, ще задоволи желанията им и ще им помогне в земния живот.
 
Тази идея е толкова често срещана днес, че аз се уморих постоянно да проповядвам и поучавам за нея. Хора, които претендират, да са искрени последователи, идват да слушат проповед. Но под това прикритие те идват единствено за лична облага. Благовестието не е изпратено от небето, за да позволи на хората да напълнят стомасите си, да вземат каквото си искат и да правят каквото им харесва. Не за това Христос е пролял кръвта Си!
 
Благовестието прогласява Божията слава и ни учи да прославяме Господа. Бог желае да Го хвалим. Той иска да вършим това, което Му е угодно. Ако направим Божията слава и царство свой пръв приоритет, тогава Той няма да ни даде само благоденствие и всичко, от което се нуждаем в този свят, но също и вечен живот.
 
Откъс от книгата на Мартин Лутер "Faith Alone"
Превод: Радостин Марчев
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg