Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Необикновеният ден

Main Pic
Публикувана: 19.04.2020
Автор: Петя Зарева
Прочетена: 969
Коментари: 0
Денят е необикновен! Милиони вярващи по света заедно издигат глас на благодарност към Бога, за да отбележат Деня, който направи християнството възможно. Преди това обаче ще трябва да си припомнят онова, което Христос изтърпя на кръста. Заради Неговата славна победа, всички, които се наричат с името Му, имат основанието и надеждата да се надяват на същото – възкресение и вечен живот, и обещание за дом в присъствието на Всемогъщия Бог. 
 
Мисля си, че когато настъпи денят за срещата с Бог, няма да бъде важно как и дали си празнувал Великден, дали си спазил Великия пост и колко дарове си дал. Определено няма да те питат и дали си спазил ритуала. Боя се, че въпросът ще бъде друг. 
 
Този труден въпрос няма да бъде отправен към непознати християни далече, на изток или запад, а лично към мен, така както бе зададен и на Петър: „Ти обичаш ли Ме? Готов ли си да Ме следваш, каквото и да се случва с този до теб или пред теб?” Никой не може да отговори вместо мен! Както и когато бъда призована пред Големия бял престол.
 
Не се залъгвам с празни илюзии, че мога да обичам Христос с жертвената любов, с която Той ме възлюби. Защо обаче да не опитам да Го обичам „на дело и в действителност”, поне толкова, колкото собствената Му любов ме принуждава? Ако го правя днес и не се поколебая да го сторя и утре, сигурно не ще се побоя да изповядам, когато се наложи. Днес се налага повече от всякога:
 
 „Исус Христос е Господ, бе разпънат за мен, но възкръсна, за да извоюва правото ми да бъда на небето. Отиде да ми приготви място. Той никога не лъже. Ще възкръсна и аз, защото никой, който вярва в Него, не ще се посрами”.
 
Великденските камбани ме изпълват с възторг, а грубият кръст блести ослепително.
 
ГРОБЪТ Е ПРАЗЕН. 
 
Истинските християни пеят: „Жив е!” 
 
Запявам и аз... Никой не може да ме спре...
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg