Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Близо ли е Антихристът?

Main Pic
Публикувана: 26.04.2020
Автор: Майкъл Браун
Прочетена: 1647
Коментари: 0
Не вярвам, че потенциалната ваксина срещу COVID-19, поставена с микрочип, е белегът на звяра. И не вярвам, че вирусът е част от по-голям, злокобен заговор, изготвен от новия световен ред. И все пак, събитията около коронавируса показват колко бързо може да се преобърне статуквото, колко драматично могат да се променят богатствата на нациите и как може да възникне призив за сътрудничество в един свят в криза.
 
А какво ще стане, ако има световен икономически крах, придружен от чума и глад? Прекалено трудно ли е да си представим, че един мощен лидер, който обещава решаване на проблема, може да спечели международно признание?
 
Не вярвам, че този момент е настъпил. Но смятам, че виждаме колко бързо може да се построи сцената за появата на Антихриста, дори от изцяло светска гледна точка. Още повече, това е възможно, вземайки предвид религиозните вярвания в световен мащаб.
 
Исус ясно предупреди Своите ученици, казвайки: "Внимавайте, никой да не ви заблуждава; защото мнозина ще дойдат в Моето име, казвайки: Аз съм Месия" и ще заблудят мнозина "(Мат. 24:4-5). Той също предупреди: „Много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина” (Мат. 24:11).
 
И така, от християнска гледна точка, преди истинският Месия (Христос) да се появи в небесните облаци, ще има фалшиви Месии (антихристи), които ще заблудят мнозина.
 
В ислямския свят вярата в Махди (месия), когото чакат да се появи, лесно би могла да подготви пътя за фалшиви месиански фигури в последното време. Мюсюлманите вярват, че Исус е Месията, но не в библейския смисъл. От друга страна, тъй като този месия функционира в ислямската култура като изкупител, той може да бъде идеалният фалшив прототип на Христос.
 
От друга страна, ортодоксалните еврейски равини са на мнение, че има месии във всяко поколение на Израел. Неотдавна зравният министър на Израел, Лицман,  който е ултра-ортодоксален евреин заяви: "Ние се молим и се надяваме Месията да пристигне преди Пасха, времето на нашето изкупление. Сигурен съм, че Месия ще дойде и ще ни изведе, както [Бог] ни изведе от Египет. Скоро ще излезем на свобода и Месия ще дойде и ще ни избави от всички беди."
 
Е, Пасха приключи на 16 април. И в случай, че сте пропуснали новината, очакваният еврейски Месия не дойде. По ирония на съдбата самият Лицман се зарази с вируса, въпреки че се възстанови. И поради редица причини, включително тежки критики по отношение на неговото справяне с кризата, съгласно новините в Израел той обмисля да се оттегли.
 
Но всичко това говори, че мюсюлманският  Махди е готов да се разкрие, заедно с традиционния еврейски Месия, а това подчертава моята гледна точка. Не след дълго ще се появят фалшиви месиански фигури, за да заблудят мнозина.
 
И така, макар да смятам, че сцената все още не е готова за грандиозен финал и появата на Антихриста, тя може да бъде нагласена съвсем скоро.
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg