Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Ако не станете като дечицата...

Main Pic
Публикувана: 27.04.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1062
Коментари: 0

Днес Марсела е на 9 години и живее с майка си в Никарагуа. Само преди няколко години обаче тя е буйно, своенравно и даже агресивно дете, което не се покорява на родителите си и винаги иска да бъде на нейното. С цел да се справи с непокорното девойче майката решава да я запише в детската програма, организирана от християнската мисия Compassion International, защото знае, че там ще се грижат добре за дъщеря ѝ, и ще бъде подложена на благотворно влияние.

Очакванията на майката са оправдани. Буйното и невъздържано дете постепенно започва да чете Библията и да се моли, както и да говори на приятелите си за любовта на Христос. За жалост, нещата се развиват драматично, защото бащата на Марсела загива в автомобилна катастрофа.

Майката на малкото момиче е покосена от скръб и не може да се справи със ситуaцията като зрял възрастен. Двете с Марсела остават сами и майката, на име Джахайра, е толкова отчаяна, че не вижда причина да продължи да живее. Депресията я завладява и тя се поддава на скръбта, която я тегли надолу психически и емоционално.

Марсела споделя това с новите си приятели от мисията, които започват да идват в дома им и да оказват помощ, но Джахайра не проявява признаци на подобрение.

Малката Марсела обаче не се отказва. Тя е намерила Христос и новото ѝ взаимоотношение с Него ѝ помага да преодолее скръбта и да поеме ролята на утешител и насърчител за собствената си майка.

Марсела разказва: "Казах на мама, че Бог е с нас и макар и ситуацията да е много трудна, Той няма да ни остави, а ще ни помогне да се справим. Казах ѝ също, че волята на Бога е съвършена и вярвам напълно, че онова, което Той е приготвил, е добро за нас и нашето бъдеще."

Джахайра се чувства толкова безпомощна, че не разрешава на Марсела да я напуска и да излиза от къщата, нито да ходи на църква. Майката не смее да остане сама, скована от страх и разчита изцяло на вярата и подкрепата на дъщеря си.

Представителите на Compassion International оказват нужната подкрепа на малкото момиче и депресираната майка, като всеки ден ги посещават.  При всяко посещение те са удивени да видят как  Марсела стои до леглото на майка си с Библия в ръка, чете ѝ насърчителни стихове и я окуражава с мили думи, основани на Божиите обещания.

С течение на времето майката е победена от Христовата любов, бликаща от поведението на малката Марсела и днес и двете са в добро здраве. Джахайра е благодарна на Бога, че има такава прекрасна дъщеря. Марсела помага на мисионерите в библейските уроци за по-малките деца и Господ я използва в тяхното обучение и доближаване до Бога.

"Ако не станете като дечицата, никак няма да влезете в Божието царство..." (Матей 18:3).

Източник: Faith Wire

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg