Четвъртък, 25.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съживление по време на карантина

Main Pic
Публикувана: 28.04.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1173
Коментари: 0
Повече от 130 000 души от цял свят са взели решение да приемат Христос по време на виртуалното евангелизационно събитие на Разпети петък, организирано от християнска медия "Пулс" с участието на известни евангелски лидери и певци.
 
Тъй като виртуалното събитие може да бъде гледано от десетки хиляди души, имащи достъп до медията Пулс, зрителите са успели да споделят решението си да следват Исус чрез центровете за телефонни обаждания, имейли, уебсайтове и текстови съобщения. Основателят на събитието Ник Хол е заявил в съобщение в Туитър, че общо 132 000 души са "взели решение да следват Исус" по време на предаването на Разпети петък и повече от 100 милиона души са гледали предаването онлайн.
 
"Ние буквално получихме снимки на хора от цял ​​свят - от Нигерия до Индия и Китай - писаха ни семейства, събрани в своите домове, около всевъзможни телевизионни екрани, лаптопи и телефони, които гледаха нашето предаване", каза Хол в изявление. "Вратите на нашите църковни сгради може да са затворени, но църквата на Христос не може да бъде спряна. Ние сме свидетели на Голямо съживление по време на карантина и мисля, че Бог започва да работи мощно."
 
Излъченото на Разпети петък предаване все още е достъпно онлайн. В него са взели участие Хол, апологетът Рави Закараяс, авторът Макс Лукадо, бившият треньор на НФЛ Тони Дънги и пастирите Франсис Чан и Самюел Родригес. Лорън Дейгъл, Майкъл У. Смит и съпрузите музиканти Коди Карнс и Кари Джоуб са участвали в хвалението.
 
Богослужението е гледано в близо 100 страни, включително Китай, Япония, Непал, Тайланд, Индия, Кения, Нигерия, Русия и Украйна. Преведено е на 40 различни езика.
 
"Имахме преводачи, работещи в страни с тоталитарни режими, които рискуваха живота си, за да предадат това послание на техния език на своите хора, защото за тях евангелието е ценно", казва Хол.
 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg