Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Най-добрият Баща

Main Pic
Публикувана: 29.04.2020
Автор: Шарън Джейнс
Прочетена: 989
Коментари: 0
В Стария Завет Бог има много имена, но в Новия Завет Исус използва името „Отец” повече от всяко друго. Това е името, което Той ни кани да използваме, когато се обръщаме към Създателя на Вселената. Помислете за момент. Богът на цялото творение, който винаги е бил и винаги ще бъде, който е всезнаещ, всемогъщ и присъства навсякъде - същият този Бог ви кани да го наречете татко! Той каза: „Аз ще ви бъда баща и вие ще бъдете мои синове и дъщери“ (2 Коринтяни 6:18).
 
За мнозина идеята Бог да е техен баща може да не е приятна. Ние сме склонни да проектираме своите преживявания с нашите земни бащи върху очакванията от нашия небесен Отец. Някои никога не са познавали земните си бащи, други са имали лоши бащи. Някои са били лишени от бащите си, други са имали любещи бащи. Трети са загубили бащите си поради болест или катастрофа. Но дори и най-добрите земни бащи са временни и могат да разочароват децата си.
 
Без значение какъв е бил опитът ви с вашия земен баща, истината е, че вашият небесен Отец е идеалният родител, който ви обича, грижи се за всяка ваша нужда, интересува се от всичко, което правите, умело ви ръководи, разумно ви обучава, никога не ви изоставя, щедро снабдява вашите нужди, винаги е на разположение и ви третира като Неговото скъпоценно дете. Бог те обича с вечна любов. Той е особено любящ.
 
Небесни Отче, благодаря Ти, че ме обичаш и ме правиш Твое дете. Днес просто ще се насладя на тази ценна истина.
 
В името на Господ Исус Христос, амин!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg