Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Властите в Германия и Австрия с благодарност към църквите

Main Pic
Публикувана: 01.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1817
Коментари: 0

Европа е едно от местата, където коронавирусът  засегна най-много хора. Повече от 1112,00 случая са докладвани на 29 април от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията. В по-голямата част от европейските страни църквите, религиозните служби и дейности са спрени, което принуждава религиозните общности и служения да търсят алтернативи.

В Германия религиозните общности трябваше да спазват строги ограничения за контакт, за да показват грижа към останалата част от гражданите в нужда.

Щефен Зайберт, ръководител на Службата за медии и информация на Федералното правителство на Германия,  благодари на църквите за тяхното сътрудничество с държавата. Според говорителя на правителството, по време на коронавирусната криза религиозните общности са били „много отговорни и  съзнателни".

Междувременно в Австрия канцлерът Себастиан Курц също благодари на гражданите за доброто сътрудничество с властите по време на кризата с Ковид-19. Той особено похвали помощта на църквите и религиозните общности.

„Благодаря на всички, които отстояват ограниченията заедно и помагат на гражданското общество и особено на религиозните общности. Специално благодаря на църквите, които също дадоха пример за ограничителните мерки по време на най-важния си великденски празник“, заяви Курц в социалната мрежа Twitter.

В Германия и Австрия църковните служби и дейности официално ще бъдат възстановени след 2 седмици, на 15 май.

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg