Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Австралия в молитва и пост за Америка

Main Pic
Публикувана: 03.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 906
Коментари: 0
За осма поредна година Австралия призовава народите на света да се присъединят към тях в 8 - дневна молитва и пост за Съединените американски щати, от 30 април - 7 май 2020 г.
 
Националният ден за молитва е жизненоважна част от американското наследство. Първият призив към молитва е през 1775 г., когато Континентални конгрес моли колониите да се помолят за мъдрост при формирането на нацията.
 
Националният призив към молитва продължава през историята. Това включва призивът на президента Ейбрахам Линкълн за установяване на ден, посветен на "смирение, пост и молитва" на 30 април 1863 г.
 
През 1952 г. съвместна резолюция на Конгреса, подписана от президента Труман, обявява ежгоден Национален ден на молитвата.
 
Комисар Джеймс Кондън, председател на австралийския Национален ден за молитва и пост, заяви: „Ние се молим и постим ежегодно от 2013 г. за възраждане и трансформация за САЩ, съгласно 2 Летописи 7:14. Нашите молитви и молитвите на други нации, в които вярваме, допринесоха значително за чудотворното преминаване към по-благочестиви ценности, настъпили при настоящата администрация."
 
Уоруик Марш, също от екипа на австралийския Национален ден за молитва и пост, казва: „В момента има 1067 382 случая на коронавирус в САЩ, 12 пъти повече от Австралия. Това е ужасяващо! Предвид големия брой случаи и висока смъртност, САЩ са най-засегнатата държава в света и смъртността вероятно ще се увеличи. Америка отчаяно се нуждае от нашите молитви!

Андрю Скарбъро, член на австралийския Национален ден за молитва и пост, заключава: "Призивът, който президентът Ейбрахам Линкълн отправя за молитва през 1863 г., има своя отзвук у нас днес. И Америка, и Австралия трябва да се върнат при Бога с покаяние и смирение."

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg