Вторник, 02.06.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Колко обичам аз Твоя закон! Цял ден се поучавам в него." Псалм 119:97

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните в спорта с нова инициатива

Main Pic
Публикувана: 09.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1267
Коментари: 0
Докато светът се справя с въздействието от коронавирусната епидемия, спортистите по целия свят също наблюдават промяна в живота си - особено тези в спорта на най-високо ниво, тъй като кариерата им е в период на стагнация със сериозни финансови последици.
 
В отговор благотворителната организация "Християни в  областта на спорта" призовава вярващите спортисти по целия свят да бъдат отворени в споделяне на благовестието и да продължат да инвестират в живота на своите приятели и колеги.
 
Генералният директор на благотворителната организация Греъм Даниелс споделя, че са стартирали кампания, наречена „Pray STAY Say“. Той провокира вярващите спортисти със следните мисли:
 
„Независимо дали християнинът е треньор, играч или служител в  спортен клуб, за изминалите месеци всеки е у дома и се грижи  за семейството си. Спортистите християни са загрижени и за своите съотборници. Ние ги призоваваме да се молят за тях, докато са принудени да си стоят в къщи. Умоляваме ги също да останат активно включени в живота на техния клуб. Така ще открият, че могат да споделят послание на надеждата, което е особено нужно в това време на страдание. Това е посланието, с което се стремим да насърчим нашите елитни спортисти по целия свят. "
 
Като част от тази кампания, християните в спорта предлагат поредица от Библейски уроци посредством платформата Zoom с участието на известни спортисти. Даниелс казва, че откликът вече е феноменален.
 
„Като християни ние осъзнаваме, че кризата, през която преминаваме, е тежка, но знаем също, че Бог винаги е предвидил нещо вълнуващо. Ние наблюдаваме четирикратно увеличение на елитни спортисти, които искат да се присъединят към социални платформи за изучаване на Библията. Същите изявяват желание и да я прилагат в живота си като спортисти. За първи път от 30 години насам виждам такъв огромен брой хора от сферата на професионалните спортове, които провявят интерес да научат повече неща за Бога и Библията. Това е забележително."
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg