Вторник, 02.06.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Колко обичам аз Твоя закон! Цял ден се поучавам в него." Псалм 119:97

OnLine
RSS Facebook Twitter

Под натиск

Main Pic
Публикувана: 12.05.2020
Автор: Хайме Фернандес
Прочетена: 417
Коментари: 0

Жоао Лейте е един от основателите на организацията „Атлети за Христос“ в огромна Бразилия. Той става известен в страната си, защото има особен надпис на тениската си, която носи, докато е на терена. Този надпис гласи: ХРИСТОС СПАСЯВА.

Скоро всички журналисти питат Жоао за причината, поради която дълго време успява да се задържи като най-добрият футболен вратар в цяла Бразилия. Талантливият спортист се възползва максимално от тази възможност, за да обясни какво е направил Христос в живота му.
 
Мнозина твърдят, че не е законно на тениските да има подобни надписи, така че Федерацията по футбол провежда среща, на която решава, че по време на мачове Жоао Лейте не може да носи тениски с такива лозунги.
 
В първия ден на забраната всички журналисти питат Жоао: „Какво мислиш за факта, че не можеш да носиш тениска с надписа „Христос спасява?“ Жоао отговаря: „Те могат да свалят Христос от тениската ми, но никой не може да ГО вземе от сърцето ми."
 
Като Божии деца ние сме много специални. Учим се да живеем в този свят, но наистина принадлежим в една висша сфера. Бог е най-важното за нас и поради тази причина сме горди да носим Неговото име пред всички хора.
 
Нашата любов към Бог е най-важното нещо в живота. Нищо не може да се сравни със сигурността на връзката ни с Него и спокойствието, което Той влага в сърцата ни.
 
Често се чувстваме притиснати от това, което е около нас, само защото сме християни. Понякога хората ни се подиграват и присмиват, защото не разбират, че сме различни.
 
В други моменти те ни осъждат, докато коментират помежду си това, което са чули за нас. Възможно е дори някои да не искат да се виждат с нас поради това, което другите са им казали ...
 
Да, трудно е да бъдеш различен. Понякога цената, която трябва да платим, за да бъдем Божии деца, е много висока.
 
Дори и така, колко пъти сме си задавали един и същ въпрос? Правилно ли е това, което казват? Правилно ли е онова, което вършат? ... Не! Не е нужно да си много интелигентен, за да осъзнаеш, че светът ни върви към хаос.
 
Да отидеш там, където ходят всички останали, означава да се загубиш! Да правиш това, което вършат всички, означава да си безполезен! Ние сме уникални! И няма значение какво казват останалите! Животът ни си заслужава! Бог ни показа как да живеем „от победа към победа“.
 
Те могат да ни се смеят, могат да ни отнемат това, което имаме, могат да ни наричат чудати, но не могат да ни отделят от Бога!
 
Живеем в сянката на име, което е над всяко друго име: Господ Исус Христос. И в това име можем да понесем целия натиск, всички подигравки, коментари и трудности. Горди сме да носим това име!
 
Източник: Evangelical focus
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg