Вторник, 02.06.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Колко обичам аз Твоя закон! Цял ден се поучавам в него." Псалм 119:97

OnLine
RSS Facebook Twitter

Креативни начини за споделяне на Евангелието в Северна Корея

Main Pic
Публикувана: 13.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 965
Коментари: 0

Християнската организация Voice of the Martyrs (VOM) съобщава за нови и все по-креативни начини за споделяне на Евангелието в опасната за християните Северна Корея.

Тод Нетелтън, радио водещ на Voice of the Martyrs ("Гласът на мъчениците"), споделя следното:

„В Северна Корея има църква. Тя обаче не прилича на нашите църкви, с които сме свикнали на Запад. Например, едно от предизвикателствата пред родителите християни е кога да разкажат на децата си за Исус Христос. Защото ако децата им започнат да споделят за вярата си в Христос в училище, родителите ще отидат в затвора."
 
„Очевидно не можем да изпращаме мисионери в Северна Корея. Но Евангелието навлиза в страната по нови начини. Едно от нещата, които VOM прави, е да прикачва Библии към балони, пълни с хелий, и след това да прехвърля тези балони през границата в Северна Корея “.
 
Нетълтън пояснява, че балоните имат GPS тракери, така че онези, които са ги изпратили да могат да знаят къде са кацнали, а това помага да се проследи, дали Библиите са били взети от граждани на Северна Корея.
 
Според Тод Нетълтън радиопредаванията, които той ръководи, се използват за достигане на севернокорейците с Благата вест. По време на тези излъчвания хората могат да чуят прочит на различни пасажи от Библията. Обикновено водещият чете по много специфичен начин: бавно и с характерна интонация.
 
Каква е причината? Тод обяснява: „За да могат хората в Северна Корея да запишат онова, което чуват. Просто когато някой чете части от Писанията по радиото, за много корейци това е единственият достъп до Библията, който някога ще имат."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg