Събота, 19.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Побой и смъртни заплахи над християни в Индия

Main Pic
Публикувана: 14.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1021
Коментари: 0
В централна Индия тълпа анимисти нападнали членове на пет християнски семейства, след като същите отказали да се отрекат от вярата си в Исус Христос.
 
Morning Star News (MSN) съобщава, че нападението е станало по време на среща с лидерите на село Салхефал в област Бастар, щат Чхатисгарх на 5 май.
 
Анимистите вярват, че всички предмети, места и същества притежават ярко изразена духовна същност. Потенциално анимизмът възприема всички неща - животни, растения, скали, реки, метеорологични системи, човешки дели и дори думи - като нещо  живо.
 
Когато християнските семейства отиват на среща със старейшините на селото, те виждат, че водачите оценяват стойността на техните земи, разказва пастир Сирисгуда Рамдхар пред MSN.
 
Селските водачи обвиняват християните, че не участват в техните племенни ритуали и затова не искат да им позволят да печелят от обработване на земеделските земи ".
 
Християните твърдят, че въпросните земи им принадлежат и те имат нужните документи. Те споделят: „Следваме нашата вяра, но никога не сме били в тежест за това село или за родствениците ни - не могат да вземат нашите земи.“
 
Въпреки това старейшините нападнали двама от християните, Мада Поями и Бада Поями. Когато започнали да бият двамата, тълпа от около 60 души обградили семействата и им казали, че трябва да се откажат от християнската си вяра. Тълпата започва да бие мъжете с камъни. Те са тежко ранени и по-късно са откарани в болница. Шестима други християни също са  ранени при побоя.
 
Син Сингх Джали, адвокат, от Съюза за опазване на свободата в Индия Alliance Defending Freedom India (ADF India), посетил  християните и им помогнал да изготвят жалба, която да бъде подадена в полицейското управление в Коденар.
 
"Медицинските доказателства също са важни в подкрепа на жалбата и дават възможност на полицейските служители да заведат дела срещу нападателите", казва Джали пред MSN.
 
Междувременно жителите на селото Нактока, които следват смесица от племенна религия и индуизъм, заплашват да убият християните, ако се опитат да погребят някои от техните мъртви в местното гробище.
 
„Тълпа от повече от 100 жители на селото се противопоставят на погребението на християнина Бхима Кашяп в гробището, отредено за селяни, обвинявайки го в приемане на чужда вяра“, казва пастир Гуптарам Каваси пред MSN.
 
"Християнското семейство беше поставено под огромен натиск да изпълни погребалните обреди според индуистките и племенните традиции, следвани в селото. Те заплашиха, че ще убият всички присъстващи в дома на Кашяп, ако се престъпят обичаите на селото", пояснява пастир Каваси.
 
В отговор на заплахата семейството уведомява Центъра за правна помощ на Индия в Чхатисгарх. Центърът се свърза с офицера, отговарящ за полицейското управление в Мардум, и той с още няколко служители пристигат, за да осигурят сигурност на семейството, за да проведат погребението на любимия си човек  на следващия ден.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg