Събота, 19.09.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"И призови Ме в ден на напаст; И Аз ще те избавя; и ти ще Ме прославиш." Псалм 50:15

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мисионерите всред предизвикателствата на пандемията

Main Pic
Публикувана: 19.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1162
Коментари: 0
Заплахата от COVID-19 създава различни трудности за всички нас. Но страхът, социалното дистанциране, безпокойството и несигурността са още по-трудни, когато човек е далеч от дома.
 
Югоизточните църкви в САЩ подкрепят 100 мисионери по целия свят.
 
През последните 60 дни полетите са отменени и много страни са затворили границите си. Някои мисионери са получили инструкции от американското посолство да си осигурят места при последния полет, за да напуснат страната, в която служат.  Мисионерите знаят, че има реална опасност условията да се влошат.
 
Някои са успели да напуснат страните, в които служат, за да защитят семействата си. Повечето са избрали да останат.
 
Социалното дистанциране означава намиране на творчески начини за насърчаване на търсещите и новите вярващи, които все още се учат и растат във вярата.
 
Дан и Робин Бийн са американски мисионери, които живеят и служат в Португалия. Те са преминали през планове за евакуация поради политически катаклизми и опасност по време на служението си в други страни. Преживели са държавен преврат, тежко заболяване с двама от синовете им, въоръжен конфликт между две политически партии; били са  в капан заради лоша инфраструктура, работили са с гладуващи хора и са живели в дом, нападнат от 15 въоръжени мъже, които се опитали да ги ограбят. Преди 2 месеца, в началото на пандемията са решили да останат в Португалия с надеждата Господ да ги опази, въпреки всички неизвестности.
 
Мисионерите, които служат в Гърция са знаели много преди блокирането поради COVID-19, че няма да могат да напуснат страната.
 
Те споделят: „Това ни дава по-добра представа как се чувстват нашите приятели, които търсят убежище, за да са състрадателни сърцата ни, така че да разберем техните проблеми“.
 
Ерик и Рейчъл Ролстън са на крачка от решението да напуснат Танзания, защото им предстои раждането на бебето им, когато COVID-19 връхлита света.
 
„Беше неочаквано да чуем за внезапното масово изселване на мисионери, напуснали града ни заради вируса. Мнозина няма да могат да се върнат поради проблеми с визите. Сега са останали само шепа семейства, включително един наш съработник," разказват те.
 
Тери Джаксън, ръководител на екипа за мисионерски грижи в Югоизточна Европа, поддържа връзка с партньори по целия свят. Той споделя:
 
„От нашите служители, мисионери в Югоизточна Азия, чухме, че 28 християнски лидери само през изминалата седмица са починали от COVID-19. Там полицията смята, че чужденците са основният източник за разпространението на вируса, което е малко страшно за тези, които остават там и продължават да служат на местните хора. “

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg