Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Американски пастир, освободен от затвора в Индия

Main Pic
Публикувана: 19.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1508
Коментари: 0
Мисионерът Брайън Нерън, който е американски гражданин, най-накрая е у дома, след като беше обвинен фалшиво и бе държан като затворник в Индия за повече от седем месеца.
 
Според Американския център за право и правосъдие (ACLJ), който представлява Нерън, лъжливите обвинения срещу него са отпаднали и съдията отменя всички забрани за пътуване, така че пастирът може да напусне страната.
 
След повече от 17 години служене на хората от Непал и Индия и обучение на учители за Неделното училище - той е арестуван миналата година, на път за конференция в Индия.
 
Нерън е разпитван за своята християнска вяра и дали средствата, които носи, ще бъдат използвани за подпомагане на някакво християнско дело. Впоследствие е арестуван и е задържан в Индия на 5 октомври 2019 г.
 
CBN News съобщи по-рано миналия октомври, че Нерън, лидер на Международен проект за молитвено служение в Тенеси, първоначално е бил задържан заедно с други двама пастири. Привържениците на Нерън смятат, че това е било част от координирани действия на органите на реда.
 
Когато пристига в Багдогра, Нерън веднага е арестуван. Там п-р Нерън е държан под стража и транспортиран до Силигури, Индия, където е затворен и не му е разрешено посещение, включително от консулството на САЩ или неговия адвокат."
 
ACLJ добавя, че недоразумението, довело до ареста на Нерън, би могло да бъде уредено в рамките на няколко часа, вместо да отнеме близо една година за разрешаване.
 
Съпругата на пастир Нерън, Ронда, отправи спешен призив за молитва миналия октомври, като помоли всички да се помолят за освобождаването на съпруга ѝ.
 
"Съпругът ми не е направил нищо лошо", каза тя. "Единственото му престъпление е непоколебимата му любов към Господ Исус Христос."
 
В съобщение във Фейсбук, споделено във вторник, Ронда изразява своята радост заради завръщането на съпруга си у дома.
 
"Той е почти в САЩ! Това е денят, който чаках 7 1/2 месеца! Толкова съм благодарна за Божията добрина и милост!"
 
В своя профил във Фейсбул п-р Нерън пише: "Свобода! Свобода! Нека Бог покаже милост към всички в Индия!"
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg