Неделя, 09.08.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"Защото, ако и да изчезнат планините И да се поместят хълмовете, Пак Моята благост няма да се оттегли от тебе, И заветът Ми на мир няма да се помести, Казва Господ, Който ти показва милост," Исая 54:10

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християнско движение призовава църквите да отстояват правата си

Main Pic
Публикувана: 22.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1464
Коментари: 0
Новото християнско движение "Мирно събрани" бързо набира последователи в САЩ. Пастир Брайън Гибсън е представител на множество църкви, които бързо се присъединяват към учреденото миналата неделя движение.
 
В противовес на заповедта „Останете у дома“ пастир Гибсън призовава религиозните лидери да отстояват своите конституционни права. Той съобщава, че хиляди църкви се присъединяват към движението за безопасно отваряне и функциониране на американските църкви.
 
Тази неделя, 24 май 2020 г., п-р Гибсън възнамерява да посети Чикаго, за да сподели послание за Деня на възпоменанието. Руската петдесятна църква "Елим" го е поканила да сподели с тях своята идея. Тази църква, посещавана от имигранти, помни диктатурата на Николае Чаушеску. Членовете са решили да отстояват свободите, които конституцията им гарантира.
 
Пастир Гибсън е основател на движението Peaceably Gather и желае църквите отново да отворят врати за богослужения. Той насърчава всички религиозни водачи в Америка да се събират мирно и безопасно. Освен това той моли за нашите молитви относно проповядването му в Чикаго тази неделя.
 
Движението "Мирно Събрани" носи името си от първата поправка на Конституцията в САЩ. В нея се посочва: „Конгресът не трябва да приема закон относно установяването на дадена религия или да забранява свободното ѝ упражняване; или съкращаване на свободата на словото или на печата или правото на хората да се събират мирно.“
 
Кампанията за мирно събиране е реакция на местните християнски лидери в цялата страна. Те считат за противоконституционно решението за затваряне местата за поклонение и факта, че не им е позволено да се събират.
 
Над 200 църкви отвориха вратите си в неделя, 17 май. Сега хиляди се присъединяват към кампанията Peaceably Gather.  Кели Шакелфорд, главен изпълнителен директор и съветник на правната организация First Liberty, е поел ангажимент техният екип да осигури правна защита. Това се отнася за всяка църква в цялата страна, която има нарушени права, свързани с Първата поправка.
 
First Liberty представлява множество църкви в САЩ по време на пандемията. В резултат на това те sa спечелили всяко заведено дело, включително федерално разпореждане, довело до отваряне на всички църкви в щата Кентъки.

Източник: Assist News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg