Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Китайски учители са принуждавани да се отрекат от вярата си

Main Pic
Публикувана: 25.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1456
Коментари: 0
Комунистическото правителство на Китай прави всичко възможно, за да накара християните да се отрекат от вярата си, като не скъпи мерките за постигане на тази цел.
 
Пример за това е учителка в детска градина, член на държавната католическа църква, която споделя, че се страхува да ходи на църква заради нарастващия натиск от администрацията на училището. Тя споделя пред Bitter Winter, че през последните седем месеца непрекъснато е заплашвана, че трябва да се откаже от вярата си. Учителката разказва, че е получила критики от началниците си, с коментари от рода на „някои учители продължават да изповядват религиозни убеждения, докато комунистическата партия ги храни“.
 
"Контролът на държавата над идеологията става все по-строг и по-строг, особено в областта на образованието", разказва учителката християнка. "Ако учителите имат религиозни убеждения, а не следват само комунистическата партия, това се превръща в политически проблем за правителството."
 
Директорът също я предупредил, че финансирането от правителството може да бъде изтеглено от техния окръг, ако правителствените служители научат за нейната вяра. Финансирането се предоставя като награда за така наречената духовна цивилизация, която се дава на общности, определени като „цивилизовани“, т.е. икономически развити и свободни от религиозни елементи.
 
„Научих, че в друг окръг са отменени всичките подобни награди, защото екип от инспектори е открил двама ученици от началното училище, които пеят християнски химни“, разказва учителката пред репортер на християнската организация  Bitter Winter.
 
„От учителите се изисква да индоктринират децата с патриотична идеология, да ги накарат да повярват в нея и да възхвалят партията“, пояснява учителката християнка.
 
„Освен това училищата са назначили специален персонал, който да наблюдава и да докладва за онези учителите и ученици, които са вярващи. Казано им е да се откажат от вярата си, а някои се считат за мишена, защото властите се опасяват, че християните ще окажат „контрареволюционно влияние “, ще имат връзки с чужди сили и  ще предизвикат хаос."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg