Четвъртък, 09.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"А Исус му каза: Ако можеш да повярваш! Всичко е възможно за този, който вярва." Марк 9:23

OnLine
RSS Facebook Twitter

Равин създава най-големия център за хора с увреждения в света

Main Pic
Публикувана: 27.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 351
Коментари: 0
Разположен на 110 000 квадратни метра, Националният център "Шалва", намиращ се в Ерусалим, е най-голямото съоръжение в света, посветено да служи на хора с увреждания.
 
"Шалва" е Израелска асоциация, която обгрижва и приобщава хора с увреждания. Тя се фокусира върху изследванията, рехабилитацията и приобщаването на хора с инвалидност. Базата на центъра е създадена така, че да обслужва около 1000 души на ден.
 
Равин Калман Самуелс обяснява пред репортер на CBN News, че името и мисията на "Шалва" идват директно от Библията.
 
„Шалва означава спокойствие, душевен мир. Това е организация, която съпругата ми и аз създадохме преди много години и нейният източник е библейски. Думата се намира в Псалм 122:7: „Нека да има мир отвътре стените ти“ - Шалва, спокойствие - „вътре в дворците ви.“ Избрахме това име, защото искаме чрез тази организация да осигурим спокойствие и мир на хората, които го нямат - казва Самуелс.
 
Семейството  на равин Самуелс стартира организацията, след като синът им Йоси получава увреждания след дефектна ваксина.
Равин Самуел разказва: „Йоси пострада заедно с много други деца и остана сляп, глух и много хиперактивен, така че животът ни се преобърна“.
 
Страхувайки се от подигравки и предразсъдъци, съпругата на Самуил, Малки, започва да се моли на Бога.
 
„Малки плачеше и казваше: „Боже, Йоси никога няма да излезе от дома, но ако някога решиш да помогнеш на моето момче, ще посветя живота си на това да помагам на други майки и техните деца. И седем години по-късно бяхме свидетели на чудо, при което Йоси започна да общува, след като жена в училището за глухи му помогна", обяснява Самуелс.
 
Постепенно Йоси се научава да пише и да говори. Малки и съпругът ѝ спазват своето обещание към Бога и решават да помагат на деца с увреждания като сина им. Първоначално започват да помагат на шест деца, но постепенно проектът "Шалва" се разраства, за да обслужва хиляди хора с увреждания от раждането до тяхната зряла възраст.
 
Организацията добива световна популярност, когато The Shalva Band, съставен от 8 музиканти с увреждания, се представя на международния музикален конкурс "Евровизия" пред милиони хора. Миналата година те се състезават в популярното шоу America Got Talent и стигaт до финалите.
 
Самуелс написва книга за "Шалва", наречена Dreams Never Dreamed. Той се надява читателите да научат, че обикновените хора могат да постигат велики неща.
 
 „Мисля, че най-големият успех е, че с Божията помощ обикновени хора понякога могат да правят неща, които не се считат за обикновени. Никога не бихме могли да мечтаем за това. Ние сме хора, които опитаха и положиха усилия, и виждаме благословения. Успяхме да изградим нещо, което е смиряващо заради отличните резултати. Но тук не става въпрос само за нас. Всеки един от нас трябва да има своите мечти. Трябва да следваме мечтите си и с Божията помощ тези мечти могат да се сбъднат."
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg