Сряда, 24.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Мемориалната служба за Рави Закараяс, достъпна онлайн тази вечер

Main Pic
Публикувана: 28.05.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1618
Коментари: 0
Християнският евангелизатор Рави Закараяс ще бъде почетен в мемориална служба, която може да бъде проследена на живо тази вечер.
 
Д-р Захараяс почина на 19 май на 74-годишна възраст, за което ви информирахме и можете да си припомните тук. Службата ще се предава на живо днес,  29 май от 18 часа българско време и можете да я проследите  тук.
 
„Историята на Евангелието е историята на вечния живот. Моят живот е уникален и аз ще бъда вечно в Божието присъствие. Никога няма да престана да съществувам. Никога няма да загина, защото ще бъда с Онзи, Който ме е спасил“, пише Закараяс в своята книга „Да видиш Исус от Изток“.
 
Закараяс основава Международното служение, което носи неговото име, RZIM през 1984 г. Неговото служение е подготвило около 100 християнски учени и лектори, които пътуват по света и говорят пред милиони хора, разпространявайки вестта за Христос.
 
Очаква се бившата футболна звезда Тим Тибоу, Луи Гиглио, пастирът на Brooklin Tabernacle, Джим Кимбала и други да говорят на мемориалната служба, посветена на Рави. Мат Редман и Лекре ще бъдат сред хвалителите, които ще участват с музикални изпълнения.
 
Вместо цветя, семейство Закараяс е помолило да бъдат направени дарения за по-нататъшната работа на RZIM.
 
Д-р Закараяс беше най-известен като ревностен християнски апологет.
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg