Четвъртък, 09.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"А Исус му каза: Ако можеш да повярваш! Всичко е възможно за този, който вярва." Марк 9:23

OnLine
RSS Facebook Twitter

Разпознава ли Църквата духа на Антихриста?

Main Pic
Публикувана: 30.05.2020
Автор: Шон Ейкърс
Прочетена: 527
Коментари: 0
Американските християнски служители Мери Колбърт и съпругът ѝ, д-р Дон Колбърт, са на мнение, че покрай кризата с COVID-19, църквата е показала, че се доверява повече на науката и правителството, отколкото на своя Спасител и Господ Исус Христос.
 
Във времена като тези, основателят на Nation Builders, популярна и успешна национална молитвена верига, казва, че църквата трябва да ходи без страх и с доверие, че Исус ни пази, вместо да живеем в ежедневна паника, както останалите хора, които не вярват в Бога. Според Мери, ако сте истински вярващ, това трябва да е вашето житейско правило.
 
Мери и Дон са преживели чудо от Бога през 90-те години на миналия век, когато Дон претърпява топлинен удар, вследствие на което бъбреците му отказват и в продължение на месеци е в инвалидна количка с лоши прогнози. Тогава Бог уверява Мери със слово от Исая 40, че мъжът ѝ ще бъде излекуван. Тя се доверява на Божия глас, след което са свидетели на чудо.
 
Колбърт казва, че тя и съпругът ѝ, който днес е популярен лекар и автор на бестселъра "Седемте стълба на здравето", продължават да пътуват и безстрашно да служат на Бога по време на пандемията.
 
"Ние не сме имали никакъв страх. Пандемията почти не наруши ритъма ни на живот", споделя Мери пред д-р Стив Грийн в неотдавнашен епизод на Greenelines в мрежата на Charisma News. Потъвахме до Канада, Ню Йорк, Калифорния, Далас. Не сме престанали да служим през изминалите месеци на карантина.
 
„Живеем напълно нормално и се доверяваме на Господа. Знаем, че не всеки може да прави това. И двамата сме загрижени, че църквата е обладана от страх. На 15 март, когато обявиха, че всичко се блокира, ние заявихме, че църквите не трябва да се затварят. Дори и да няма събирания в църковните сгради, вярващите могат да се срещат и да се молят в колите си на паркинга, защото пандемията не трябва да спира събирането на вярващите. Това, което се случва, е жалко, защото ние трябва да определяме правилата, а не правителството. Страхувам се, че вярващите като тяло Христово се доверяват повече на науката, отколкото на тяхната вяра. И това се отнася за мен като човек на вярата ...
 
"Нещо се случва в света и църквата трябва да бъде много мъдра, както змиите, съгласно думите на Христос. Трябва да сме много внимателни и да се научим да чуваме и разпознаваме Божия глас. Всеки християнин трябва да се научи да чува и разпознава този глас. Христос каза: „Моите овце познават гласа Ми и не вървят след другиго“.
 
И така, навлизаме в сезон и време, които са много критични. Всеки вярващ трябва  да започне да изостря своята способност да чува, да разпознава и да знае какво е истинско. Всеки вярващ трябва да знае какво не е от Бога. Християните трябва да бъдат послушни и да се ръководят от Светия Дух, а не от духа на Антихриста."
 
Източник: Charisma News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg