Четвъртък, 18.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Отвлечен нигерийски епископ се надява на избавление

Main Pic
Публикувана: 02.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1361
Коментари: 0
Християнската асоциация на Нигерия (CAN) призовава държавните служители да предприемат всички необходими стъпки, за да може отвлеченият епископ Йосиф Масин, да бъде безопасно освободен от своите похитители.
 
Епископ Масин е отвлечен миналата сряда вечер, след като въоръжени мъже нападнали дома му в Лафиа и го откарали на неизвестно място, съобщава This Day Live.
 
Похитителите не са били идентифицирани от медиите. CAN настоява федералното правителство да спре настоящото преследване срещу християни в Южна Кадуна и други региони в страната.
 
"Тъй като нямаме собствена полиция и се опитваме максимално да избегнем хаотични ситуации, ние отправяме искане към федералното правителство и правителството на Насарава, за да гарантираме безопасността и незабавното освобождаване на епископ Масин, преди да е станало твърде късно“, заявява представител на християнската организация.
 
Атаките срещу нигерийските християни непрекъснато нарастват през последните няколко години. Почти 1000 вярващи християни са били убити в страната през 2019 година.
 
Новините за отвличането на Масин идват само няколко седмици след публикуването на данни, показващи, че близо 620 християни са били убити в африканската страна от ислямски терористи само през първите пет месеца на 2020 г.
 
Международното дружество за граждански свободи и върховенство на закона (ISCLRL), публикува доклад, който също предупреди, че терориститите Фулани и Боко Харам са засилили насилието срещу християни в централните и североизточните региони на Нигерия. Те изгарят или унищожават християнските центрове за поклонение и обучение. Освен това са унищожени стотици домове.
 
Неприемливо е терористите и бандитите да убиват невинни граждани и християни в цялата страна.
 
Нигерия е класирана на 12-о място в списъка за наблюдение на Отворени врати за  2020 г. относно страните, в които християните търпят най-голямо преследване.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg