Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Световният евангелски алианс (СЕА) с призив за мир и справедливост

Main Pic
Публикувана: 04.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 827
Коментари: 0
Световният евангелски алианс (WEA) се присъедини към Националната асоциация на евангелските вярващи (NAE) в Съединените щати, осъждайки  убийството на Джордж Флойд като симптом на расовата несправедливост, която продължава да съществува в страната.
 
В изявление на СЕА по случая се казва, че „WEA и евангелските християни по целия свят се обединяват заедно, молейки се за прекратяване на насилието, което засенчва мирните протести“.
 
В своя призив  генералният секретар на СЕА, Ефраим Тендеро, заявява:
 
„Като глобално семейство от вярващи християни, ние чувстваме болката на една нация в хаос, носеща товара на разрушени взаимоотношения, страдащи от векове на несправедливост между хора от различен етнически произход“.
 
Тендеро също изрази „своята загриженост за очевидното насилие, което засенчва действията на онези, чието намерение е да проведат мирен протест. Това насилие само допринася за болката, която американците търпят сред продължаващата пандемия COVID-19 “.

Епископ Тендеро призова вярващите да застанат на първите линии, като се затъпят в молитва за мир и справедливост, по примера на нашия Господ Исус Христос, който дойде, за да ни завещае мисията на помирението.

На снимката по-горе може да видите доказателство, че това е възможно. На един от протестите в понеделник бял полицай християнин се присъединява в молитва към чернокож протестиращ, който проповядва от Библията, опитвайки се да помири разбунтувалите се на улицата американци в град Нашвил, щата Тенеси.

 

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg