Събота, 20.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християните от Хонконг искат молитвена подкрепа заради тоталитарната заплаха

Main Pic
Публикувана: 05.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1288
Коментари: 0
Одобряването на закона за националната сигурност в Хонконг от китайското правителство на 28 май породи нова вълна от протести.  Хиляди млади хора отново са на улиците, за да изразят своята позиция с оглед на идващата тоталитарна заплаха.
 
Силите за сигурност изстрелват сълзотворен газ по протестиращите и 360 души са арестувани, според данни на местната хонконгска медия Free Press. Сто от арестуваните са непълнолетни.
 
Според официалната китайска информационна агенция Синхуа, с цел „устойчиво, изцяло и вярно да прилагат принципите на  държавата“, Хонконгският специален административен регион (HKSAR) „ще предприеме необходимите мерки за защита на националната сигурност. Това ще включва  предотвратяване, спиране и наказване на действия и дейности, застрашаващи националната сигурност “.
 
Освен това „Китай се противопоставя на намесата на всякакви чуждестранни или външни сили, в борбата за запазване на националния суверенитет, единство и териториална цялост. Местните власти трябва редовно да докладват на централното народно правителство с цел ефективно предотвратяване, спиране и наказване на действия и дейности за разделяне на страната ”.
 
Както и в други страни, църквите в Хонконг се грижат за снабдяване на социалните нужди, възникнали в резултат на пандемията, но са особено загрижени за онова, което престои с налагането на новия тоталитарен закон.
 
„Наскоро създадохме фонд от 35 000 долара, за да помогнем най-вече на нашите партньори от мисията и членове на църквата, които са засегнати. Ние също участвахме в кампания, разпространявайки кутии с храна, включително маски, играчки, консерви ... и т.н.”, подчертава пастир Хан, представител на Евангелската асоциация на студентите.
 
Според представителя на студентите, „много църкви в Хонконг са от средната класа, така че не разбират изцяло положението на бедните, но някои от тях са се научили да бъдат по-смирени. Така могат да достигнат до малцинствата, за да разширят виждането си за мисията и служението на църквите”.
 
„Християните ще бъдат изправени пред друг етап на предизвикателство във вярата. Моля, молете се християните от Хонконг да запазят вярата си, изправени пред идването на тоталитаризма “, добавя Хан.
 
Хан посочва още: „Ние искаме в този момент да израстваме в зрелостта и любовта си към Господа, така че да издържим на всякакви промени, които могат да настъпят в политически план в следващите дни. Искаме да сме готови, когато Китай започне да контролира изцяло Хонконг, но което е по-важно, искаме да сме готови за идването на нашия Господ ”.
 
Източник: "Евангелски фокус"
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg