Четвъртък, 28.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

По примера на Христос

Main Pic
Публикувана: 09.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 760
Коментари: 0
Християни, протестиращи мирно се събират в град Кари, Северна Каролина, за да изразят своята позиция относно случващото се през последните дни в Съединените щати. 
 
Шара и Даниел Чалмърс основават служението "Любовта побеждава", за да покажат, че християните в САЩ могат да се обединят и да сложат край на насилието. Те напомнят на всички вярващи, че Христос е против расизма. Двамата съпрузи проповядват в Ашвил, когато Джордж Флойд е убит.
 
Шара споделя пред CBN News, че Бог ѝ е дал конкретно видение за служение, което ще обедини нацията. Шара и съпругът ѝ организират мирен поход, подобен на онзи, воден от Мартин Лутер Кинг, преди 50 години. Те канят участниците в него да пеят познатите евангелски песни „Ще победим“ и „О, чудна благодат“.
 
Докато протестиращите вървят; хванати за ръце, Божият Дух работи и по време на цялата демонстрация има мир и тя преминава спокойно, без прояви на насилие.
 
„Сега наистина трябва да действаме, а не само да се молим“, казва Шара. "Организираните от Мартин Лутер Кинг походи бяха едно  движение на единството. По време на нашия мирен поход ние усетихме присъствието на Исус. Решихме да покажем любовта на Христос по Неговия пример, като измием краката на ближните си."
 
Полицейски служители от градовете Морисвил, Апекс и Кари също взимат участие в измиването на краката заедно с кмета на Кари Харолд Вайнбрехт.
 
„Двама полицейски служители християни също пожелаха да бъдат част от измиването на краката и избраха да го направят на стъпалата на полицейското управление като пророчески знак, че лидерите на страната ще последват примера на Исус, като бъдат слуги на народа си“, пояснява Шара.
 
Шара призовава християните, независимо от цвета на кожата им, да покажат единство в момент, когато расовото напрежение се разраства.
 
"Това е решителен момент за църквата. Не можем да пропснем възможността да предложим решение за прекратяване на насилието, а това е възможно само с любов. Когато измихме краката на нашите братя и сестри - ние показахме, че сме готови да застанем в пролома, и в това наше служение взеха участие и полицаи. Трябва да застанем твърдо и да светим, като показваме на хората около нас примера на Христос“, завършва Шара.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg