Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Време е за добра новина

Main Pic
Публикувана: 09.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 780
Коментари: 0
Има и добри новини в света - и някои хора правят страхотни неща. 18-годишният Антонио Гуин-младши видял по време на новините щетите от бунтовете и протестите в родния си град. Това му било достатъчно. Той взел метла, купил няколко торби за боклук и се отправил към мястото, започвайки да почиства - сам. Никой не трябвало да му казва, че трябва да го направи, той просто знаел кое е правилното нещо. Антонио започнал да чисти в 2:00 часа сутринта и не спрял да работи цели 10 часа! Знаел, че хората от неговата общност трябва да отидат на работа сутринта, а улицата била покрита със счупени стъкла и боклук.
 
Е, доброто дело на Антонио не останало незабелязано. Човек на име Мат Блок видял направеното от Антонио и на свой ред решил да стори нещо наистина специално за него - подарил му кола! Това не е всичко. Местен бизнесмен чул за доброто дело на Антонио и му подарил безплатна застраховка на автомобила за цяла година. И това не е всичко. Антонио не можел да повярва, когато колежът Medaille в Бъфало чул историята му и му предложил пълна стипендия за обучение. Младежът планира да започне  да учи през есента. Не е ли страхотно?!
 
Да бъдеш Добър самарянин може да бъде заразно. Надявам се повече хора да прочетат това и да го приложат на свой ред. Когато самарянинът спря да помогне на пострадалия човек на пътя със собствените си пари и време, Исус ни казва: „Иди и постъпвай по същия начин“.
 
Източник: Фокс Нюз
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg