Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Пастир и бременната му съпруга убити в Нигерия

Main Pic
Публикувана: 10.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1535
Коментари: 0

Продължава насилието над християни в Нигерия от страна на ислямски терористи. Сред последните жертви са пастир Емануел Билея и съпругата му, Джулиана. Освен пастирско служение Емануил се е занимавал и с обучение на християнски водачи, след като през 2014 г е завършил своето богословско образование.

Двамата имат 8 деца, а в момента на нападението Джулиана е била бременна. Размириците в селището започнали преди 2 седмици и повечето християни избягали. Емануел решил да остане като духовен водач и пастир на онези вярващи, които не напуснали домовете си.

Само след няколко дни, докато двамата със съпругата му работели на полето, п-е Билея и бременната му жена били посечени и починали.

Колегите на п-р Билея са публикували следната епитафия в негова памет: 

"П-р Билея беше роден на Рождество и неговите родители са му дали името "Емануел", което означава "Бог с нас". Това име изцяло му прилягаше, за което свидетелстваме всички ние, които го познавахме добре. Ние сме имали щастието да общуваме с него като колеги, служители или състуденти. Всички, които се докосваха до него, след това можеха да кажат, че Бог е бил с тях. Неговото смирение, кротост, благост и състрадание, както и любовта му към Божието слово и Неговите деца, говореха много на всички за Христовата любов."

Осемте сираци на семейство Билея имат нужда от нашите молитви.

Източник: Christian News Network

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg