Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Християни в Индия със забрана да погребват близките си

Main Pic
Публикувана: 10.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1332
Коментари: 0
Представете си, че сте толкова преследвани в собствената си общност, че дори когато член на вашето семейство умре, вие не можете да ги погребете. Точно това се е случило с няколко християнски семейства в щата Чхатисгарх, Индия.
 
ADF India съобщава, че въпреки националното блокиране поради пандемията COVID-19, през април e имало шест случая на целенасочено насилие срещу християни. В повечето от тези инциденти християните са били помолени да присъстват на срещите в селото си, където те отказват да участват в религиозни ритуали, които са против съвестта им. Когато християните отказват да участват в тези ритуали, те са нападнати от големи гневни тълпи.
 
Местните служители на реда не са направили нищо в отговор на тези атаки.
 
Има 15 потвърдени инциденти, при които християни не могат да погребват мъртвите си поради забрана, свързана с вярата им, според данни на ADF India.
 
Християнските лидери в Чхатисгарх планират да представят меморандум пред правителството, за да предотвратят повтарянето на подобни случаи на социално изключване и физическо насилие. Те могат също да поискат от държавния висш съд в Биласпур  подходящи указания за подобни случаи в бъдеще.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg