Петък, 19.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Съживление всред насилие в Иран

Main Pic
Публикувана: 14.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 827
Коментари: 0
На фона на насилието, на което са подложени последователите на Христос, истинско чудо е, че в Ислямска република Иран броят на християните продължава да расте. Ислямските духовници предупреждават срещу разпространението на християнството, а домашните църкви са постоянна мишена за тероризиране от страна на властите. Приемането на християнство в някои части на страната се разглежда като заплаха срещу националната сигурност. Но никоя от тези заплахи не спира бързия растеж на броя на хората, които стават последователи на Христос.
 
Mohabat News съобщава, че този висок процент на обръщеници към християнството се случва въпреки строгата ислямска индоктринация на младите в техните семейства и в образователните институции. Ислямското правителство на Иран дава големи средства за подкрепа на ислямските организации, които популяризират исляма сред младежта в рамките на и извън границите на Иран.
 
Младите хора в Иран обаче все повече се отдалечават от исляма, което се превръща в голяма грижа за иранското правителство.
Точно миналата година, след като Аятола Макарем Ширази изрази своята загриженост относно популярността на християнството в предградията на Мешхад, религиозните и политически служители на града незабавно изпратиха голям брой ислямски учители и проповедници в предградията, за да отклонят младежта от християнството.
 
Малко след това дойде вълна от арести и тормоз на новите християни и мнозина бяха изправени пред дългосрочни присъди затвор и тежки гаранции за тяхното временно освобождаване.
 
Иранското ислямско правителство реализира двукратен план за спиране на разпространението на християнството в страната и то се провали и на двата фронта. Първият включваше разпределение на милиони долари за ислямска пропаганда в цялата страна, а вторият включваше кампания за репресия, която беше насочена към новите християни, за да се създаде страх сред тези, които се интересуват от християнската религия.
 
Бяха затворени църкви, сред които и Асамблеи на Бога (AOG), църквата Джанат Абад в Техеран и църквата AOG в Ахваз. На новите християни в беше забранено да влизат в официални църкви, а службите на фарси бяха прекратени завинаги в цялата страна във всички църкви.
 
Публикуването на всички материали, свързани с християнството, също е ограничено, а  християнските книги бяха конфискувани. И все пак, въпреки всички правителствени дейности Иран не успява да спре разпространението на християнството.
 
Източник: CBN News
Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg