Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Хиляди евреи се завръщат в Израел съгласно библейските пророчества

Main Pic
Публикувана: 18.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1851
Коментари: 0

Съгласно последните прогнози, публикувани в Jerusalem Post, Израел очаква 90 000 евреи от диаспората да имигрират в страната до края на 2021 г. Процесът на натурализация на евреите от целия свят, които се завръщат в Израел, се нарича „Алия“ (Aliyah).

Министърът за интеграция Пнина Тамано-Шата е заявила в сряда, че данните от последните оценки показват, че 90 000 евреи от различни държави в целия свят планират да се преместят в Израел през следващите 18 месеца, съобщава Jerusalem Post.

Междувременно Nefesh b 'Nefesh, организация с нестопанска цел, която улеснява процеса на Aliyah, съобщава, че повече американски евреи са кандидатствали за имиграция в Израел или са питали за това през май, отколкото през всеки един месец през последните две десетилетия.
 
Организацията съобщава за почти двойно по-голямо количество заявления за Aliyah през май 2020 г., отколкото през същия месец миналата година. Повече от 800 еврейски семейства са кандидатствали онлайн, планиращи имиграция в Израел, в сравнение само с 424 през май 2019 г.

Запознатите с библейските пророчества смятат, че това се случва в изпълнение на думите на Еремия 31, където се казва, че Господ ще събере Неговия народ от краищата на земята и ще им даде надежда в тяхната земя.

Източник: Jerusalem Post

Превод: Петя Зарева

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg