Вторник, 16.04.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Изкушаван ли съм или съм изпитван?

Main Pic
Публикувана: 21.06.2020
Автор: Димка Тенева
Прочетена: 795
Коментари: 0
В живота се сблъскваме с различни неща, които ни носят напрежение, затрудняват ни или ни причиняват страдания.  Като християни е много важно да анализираме всяка ситуация, за да можем да я преодолеем по правилния начин. И още по-важно е, да можем да определим дали това, което ни се случва, е изкушение или изпитание. Това има ключово значение, защото в противен случай може години наред да обвиняваме дявола за неприятност, която сами сме си създали.
 
Някои от трудностите, които преживяваме, са резултат от злото в света, а други са резултат от нашите неправилни решения и действия.
И ако не правим разлика между изкушение и изпитание, ще използваме погрешния инструмент в опитите си да се справим с тях.
 
Когато сме изкушавани, Библията ни учи да се съпротивляваме, защото някои от изкушенията идват от дъното на ада.  Но когато преминаваме през изпитание, не е нужно да се съпротивляваме, а да го приемем и приложим мъдрост, за да се справим с него. А мъдрост можем да получим от Господа. 
 
Често, приемаме неща, на които трябва да се съпротивляваме и се съпротивляваме на неща, които трябва да приемем. Не можем да се съпротивляваме на наивността на малкото дете или на изблиците на тийнейджера или несигурността по времето на криза - трябва ни мъдрост, за да се справим с тях. Те са част от живота.
 
Господи, отвори духовните ни очи и ни дай мъдрост!
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg