Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Разделение и десетки починали пастири в Никарагуа заради пандемията

Main Pic
Публикувана: 23.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 1836
Коментари: 0

Поне 32 евангелски пастири са починали от Ковид-19 през месеците май и юни в латиноамериканската държава Никарагуа, макар  някои да твърдят, че жертвите са минимум 40.

Правителството на Никарагуа не е налагало ограничения, свързани с пандемията, което означава, че всички обичайни събития са били провеждани в областта на спорта, изкуството, бизнеса и религията.

Това е довело до разделение между църквите в страната, тъй като някои от църковните водачи са продължили своето обичайно служение, докато други са били на мнение, че трябва изцяло да преустановят своята дейност, вършена по традиционния начин.

Някои от църквите, които са решили да останат отворени, са сметнали, че препоръките, наложени от СЗО са достатъчни, за да ги предпазят, а именно: посредством носене на маски, дистанция и дезинфекция на църковните помещения.

Според информация на списание "Мараната", обаче, много от църковните членове сами са решили да не ходят на богослужения, защото са преценили, че рискът за здравето им е твърде голям.

Католическата църква в Нигерия преустанови своята обичайна дейност още през март, докато Баптисткият алианс на страната е препоръчал затваряне на църквите едва през юни, което обаче се е оказало твърде късно.

Латиноамериканският новинарски уебсайт Evangelico Digital информира, че поне 44 евангелски пастири са починали, загубвайки борбата с Ковид-19, след като не са спазвали никакви мерки и ограничения за изминалите месеци.

В писмо, изпратено до Евангелския алианс на Латинска Америка, се казва: "Това е само непълен списък с имената на нашите братя, пастири, които преминаха, за да бъдат с Господа след неуспешна битка с вируса. Организираме постоянна молитвена верига в подкрепа на техните семейства и призоваваме вярващите да им помогнат финансово."

В същото писмо е изказана и благодарност към Бога, че има пастири, които са излекувани от вируса и скоро ще се върнат към своето служение в техните църкви.

Източник: "Евангелски фокус"

Превод: Петя Зарева

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg