Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Статуите на Исус - поредната мишена на активисти в САЩ

Main Pic
Публикувана: 23.06.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 849
Коментари: 0

Социалният активист и съосновател на движението Black Lives Matter, Шон Кинг, нашироко коментира в популярните медии мнението си, че статуите и изображенията на Господ Исус Христос са "израз на превъзходството на белите" и трябва да бъдат съборени и премахнати.

Коментарите на Кинг получиха своя отпор от страна на християните в САЩ, които на свой ред изразиха своята позиция по темата.

През изминалата седмица представители на въпросното движение безпрецедентно събориха паметници на известни личности с историческо значение за Съединените щати и очевидно не възнамеряват да спрат до тук.

След като унищожиха паметниците на такива знакови личности като Ейбрахам Линкълн и Джордж Вашингтон, които са известни с християнските си възгледи и с ясната си позиция срещу робството, сега мишена на активистите са изображенията на Господ Исус Христос.

Според Кинг "всички статуи и витражи на Исус, Неговата майка и белите му приятели трябва да бъдат унищожени, защото са израз на расистка пропаганда и потисничество."

В отговор на това Джена Елис, старши правен съветник на президента Тръмп, защити своята християнска вяра и изрази готовност да я отстоява с думите: "Ако се опитат да премахнат християнството, ако се опитат да ме накарат да се извинявам заради вярата си, няма да се поколебая, няма да се преклоня и няма да се пречупя. Аз съм здраво стъпила на Канарата Христос."

На свой ред, Мад Шлап, председател на Американския консервативен съюз, писа в своя профил в Туитър: "Слънцето продължава да грее и Бог ме обича, колкото и да съм несъвършен. Ако се опитат да посегнат на изображенията на Христос или да посегнат на Църквата, ще срещнат моя отпор. Ще трябва да ги изтръгнат от мъртвите ми ръце."

Източник: CBN News

Превод: Петя Зарева

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg