Вторник, 07.07.2020

Вестник Евангелски

Стих на деня"А те го победиха чрез кръвта на Агнеца и чрез словото на своето свидетелство; защото не обичаха живота си дотолкова, че да бягат от смърт" Откровение 12:11

OnLine
RSS Facebook Twitter

Вярващите - царско свещенство

Main Pic
Публикувана: 26.06.2020
Автор: Чарлс Стенли
Прочетена: 291
Коментари: 0
Според Писанието гражданството на вярващия е на небето (Филипяни 3:20). С други думи, ние няма тепърва да станем граждани на едно вечно царство; ние вече сме такива.
 
Нещо повече, всеки човек, който изповядва Исус Христос като Господ, е част от Божието свещеничество. В древната еврейска култура свещениците бяха привилегировани слуги на Всемогъщия Бог. Те изпълняваха всички задачи, свързани със спазването на Закона и духовното благополучие на хората. Те се грижеха за храма, принасяха жертви и ходатайстваха от името на цялата общност.
 
Когато Йоан казва в Откровение 1 глава, че ние сме свещеници, той ни поставя сред редиците на онези хора, които са избрани като служители на Бога. Това е благословение и призив да се покланяме на Господа, да Го обожаваме и почитаме и да гарантираме, че цялата слава принадлежи на Неговото име. Нашите задължения включват и ходатайство в полза на другите.
 
Единствената свещеническа задача, която не трябва да вършим, е да извършваме жертвоприношения. Самият Бог принесе последната жертва на кръста на Голгота, когато Неговият Син умря на наше място. Нашата роля е да свидетелстваме за широчината и дълбочината на Неговата любов към всички хора. Щом осъзнаете факта, че Бог гледа на Своите деца с безусловна преданост, не можете да мълчите за тази любов.
 
Вярващите са специални в очите на своя Бог и Цар. Ние сме свещен народ и специална група от хора. Какво правите с живота си? Като вярващи вие вече не сте собствено притежание (1 Коринтяни 6:19). Вие сте свещеници и привилегировани слуги на Всевишния Бог. 
 
Източник: Christian Headlines
Превод: Петя Зарева
Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани
РЕКЛАМА
books-bg.com

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg