Петък, 29.03.2024

Вестник Евангелски

Стих на деня""

OnLine
RSS Facebook Twitter

Двама християнски служители изгонени от Турция

Main Pic
Публикувана: 06.07.2020
Автор: Евангелски вестник
Прочетена: 923
Коментари: 0

Християнската организация  Open Doors, която следи за спазването на човешките права и преследването на вярващите по света, информира, че Турция води официална кампания срещу християнските служители, които работят в страната.

За последната година от Турция са изгонени 16 християни. Последните 2, които са станали мишена на мюсюлманското правителство, са Джой Субашигюлер, която е омъжена за турски евангелски служител и Зак Бейлон, пастир на църквата New Hope ("Нова надежда") в Истанбул. 

Министърът на вътрешните на работи на Турция е съобщил на госпожа Субашигюлер, че разрешението за нейния престой в страната не е било подновено, а пастир Бейлън е бил уведомен, че няма да може да се върне в Истанбул, след като е летял за Англия, съобщава християнската медия Christian Solidarity Worldwide.

Ръководителят на организацията Мървин Томас е коментирал, че подобни действия са "крайно обезпокоителни", тъй като поведението на турските власти е в разрез с подписаните договорености, предвид факта, че документите на въпросните християнски служители са били изрядни. Освен това отказът на властите да ги допуснат на територията на Турция, е довело да разделяне на техните семейства, тоест, те не могат да се върнат при близките си.

В същото време правителството на Ердоган се готви да превърне древната катедрала "Света София", която е символ на ранната църква в Истанбул, в джамия, въпреки протестите от страна на християнската общност по света.

Източник: Christian Post

Превод: Петя Зарева

 

 

Сподели:
Email Print
Няма коментари :(
най-ново най-четени коментирани

В момента:

Следва:

Слушай на живо
Studio865 865tv Radio865 Християнството predstoi.bg